Au-pair
Text dotazu
Chtěla bych Vás poprosit o vyhledání, pokud možno, odborných zdrojů k tematice au-pair, resp. vycestování do zahraničí za účelem stát se au-pair, popřípadě něco obecnějšího. Hledám nějakou teoretickou a legislativní oporu.
Odpověď
Níže naleznete pár tipů na vhodné dokumenty k Vašemu tématu, některé mají volně přístupné plné texty. Doporučuji Vám také prohlédnutí seznamů použité literatury u daných publikací jako inspiraci pro případné další relevantní materiály k Vašemu tématu.
Příklady volně dostupných online zdrojů
AU PAIR A DAŇOVÉ POVINNOSTI
http://is.muni.cz/th/53562/pravf_m/diplomova_prace.pdf
Au Pair Programs and Visa Information
http://www.greataupair.com/visas.cfm
European Agreement on Au Pair Placement 1969
http://conventions.coe.int/Treaty/en/Treaties/Html/068.htm
Immigration directorate instructions (kapitola 4)
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/policyandlaw/guidance/IDIs/
The International Au Pair Association (IAPA)
http://iapa.org/
Useful Information - General legislation on the exchange on equal terms (au pair).
http://www.aupair-online.com/findaupair_en_info.php
Příklady tištěných publikací ve fondech českých knihoven –Souborný katalog ČR (http://aleph.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=skcm)
Au pair v Evropě a USA. Praha: Student agency, [2000]. 68 s.
Bartoněk, Lubomír. Výhody a úskalí českých au pair v Německu a v anglosaských zemích [rukopis]. 2006. 96 l.
Búriková, Zuzana a Miller, Daniel. Au pair. 1st pub. Cambridge: Polity Press, 2010. viii, 209 s. ISBN 978-0-7456-5012-8.
Caudera-Preil, Susanne. Als Au-pair ins Ausland. Niedernhausen: Falken, ©2001. 192 s. ISBN 3-8068-2827-X.
Griffith, Susan a Legg, Sharon. Au pair: praktický rádce pro práci v zahraničí. Vyd. 1. Brno: CP Books, 2005. 288 s. ISBN 80-251-0668-3.
Hess, Sabine. Globalisierte Hausarbeit: Au-pair als Migrationsstrategie von Frauen aus Osteuropa. 1. Aufl. Wiesbaden: VS Verlag für Sozialwissenschaften, 2005. 258 s. Geschlecht & Gesellschaft; Bd. 38. ISBN 3-531-14507-X.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
13.05.2013 07:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu