Areál křížovníků s červenou hvězdou v Českém Krumlově
Text dotazu
Dobrý den, pracuji na diplomové práci s názvem
Areál křižovníků s červenou hvězdou v Českém Krumlově- návrh řešení
klášterní zahrady a nádvoří Tramín. Při získávání podkladů se zaměřením na
historii se mi dostala do rukou kopie textu (9 A4 stránek), ze kterých nelze
zjistit z jakého zdroje text pochází, místo a datum vydání atp. (veškeré
info, které musím uvádět v citaci).Vím akorát, jak se jmenuje první kapitola
(Stručný historický vývoj zahradních areálů od středověku po barokní období
se zaměřením na klášterní zahrady), dále je na konci textu ručně dopsáno: V
Českém Krumlově, 30.1.1996 + nečitelný podpis- zřejmě Anna K....Je možné se
vůbec dopátrat na základě těchto údajů nějakých dalších informací? Údajně je
prý možné, že dokument je součástí archivu města Český Krumlov- v tomto
případě můžu v citaci uvést pouze tento fakt, nebo je nutné znát přesný
název atp.? Resp. existuje nějaký tip citace v případě, že chci pracovat s
informacemi jejichž zdroj nelze dohledat (mám-li, jako v tomto případě, text
vytržený z kontextu)?
Dále bych Vás chtěla poprosit o radu, kde můžu najít další vhodné informace
týkající se tohoto tématu diplomové práce- případně které knihy byste mi
doporučili (zajímá mě hlavně historie-především spíš jak areál dříve
vypadal, k čemu sloužil, klášterní zahrady obecně- např. i v souvislosti se
sadovými úpravami,...). Hodně informací jsem nalezla např. v knize Český
Krumlov,jeho život a umělecký růsta na webových stránkách města.
Odpověď
Dobry den,
bohuzel jsme nenasli temer zadne podstatne informace k Vasi praci. Domnivame se, ze by Vas mohli nasmerovat jiz zminovani pracovnici krumlovskeho archivu
http://www.firmy.cz/detail/480601-statni-okresni-archiv-cesky-krumlov-cesky-
krumlov-plesivec.html.
Zkopirovala jsem Vam nekolik odkazu, mozna ze je jiz znate, ktere obsahuji aspon zminky nebo odkazy na literaturu.
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/9273911
http://www.encyklopedie.ckrumlov.cz/docs/cz/mesto_histor_hvzren.xml
http://www.encyklopedie.ckrumlov.cz/docs/cz/mesto_histor_zaklmi.xml
http://www.encyklopedie.ckrumlov.cz/docs/cz/mesto_histor_hvzmik.xml
http://knihovna.nkp.cz/knihovnaplus81/santruc.htm
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:XAVY_CAwKXMJ:www.libri.cz/ukazka.p
hp%3Fpdf%3D122+stru%C4%8Dn%C3%BD+historick%C3%BD+v%C3%BDvoj+zahradn%C3%ADch&
hl=cs&gl=cz&pid=bl&srcid=ADGEESgM1Ko-i7I3sUOUdLGY-b0VB7cqrGqjq-SLlwxUBZ4TWyW
NMwM0b2pQ3Rl5328lmEsNQ2NFM6PRYyycKIvGwRrpKNjo0liUD2HJCKB8pjUvMoheVPNOfAk1aNj
qyXhJaoLnjHuI&sig=AHIEtbQa5ndS4bqTRL4bzIkyJNBjHVi7Vw
Dalsi zdroj, ktery jsme prosli, je clankova plnotextova databaze Anopress, jeden clanek (viz. nize) zminuje klasterni zahradu.
700 LET ČESKÉHO KRUMLOVA
Skóre: 0.77
Název zdroje: Travel in the Czech Republic Datum vydání: 13.03.2009
Nadpis: 700 LET ČESKÉHO KRUMLOVA
Strana: 6
Rubrika: MOZAIKA
Ročník: 6
Číslo: 2
Odkaz: http://www.mf.cz
Oblast: Časopisy - společnost a životní styl
Zpracováno: 15.03.2009 10:07
Identifikace: CZTR20090313010000 cz
Klíčová slova: klášterních zahradách
Český Krumlov slaví v letošním roce 700 let od první písemné zmínky o městě.
Přesně na den po sedmi stech letech, kdy byla 2. srpna 1309 sepsána listina Jindřicha I. z Rožmberka, která poprvé zmiňuje Český Krumlov jako město, se ve zdejších klášterních zahradách uskuteční malá slavnost. Její součástí bude kromě historického programu také akce s pracovním názvem Vzkaz potomkům. Každý z občanů a návštěvníků dostane možnost napsat svůj vzkaz na listinu jako poselství budoucím generacím. Listina pak bude uložena v kovové truhlici do jedné z českokrumlovských věžních kupolí. Předpokládanému velkému zájmu bude odpovídat i rozměr listiny.
V elektronickem katalogu (NKC) Narodni knihovny CR jsme vybrali nasledujici tituly, ktere by mohly byt take pro Vas zdrojem informaci.
Cislo zaznamu:         1
[C.zaznamu: 001203234]
Belohlavek, Vaclav, 1870-1967
Dejiny ceskych krizovniku s cervenou hvezdou. 1. a 2. dil / V.
Belohlavek, J. Hradec. -- Praha : Rad ceskych krizovniku, 1930. -- 233, 202 s.
Hradec, Josef, 1874-1938
Signatury:* 54 F 046452
Cislo zaznamu:         2
[C.zaznamu: 000552634]
Belohlavek, Vaclav, 1870-1967
Dejiny Ceskych krizovniku s cervenou hvezdou. [Dil I] / sepsali V.
Belohlavek ... a P.J. Hradec ...]. -- V Praze : Rad Ceskych krizovniku, 1930 (Ceskoslovanska akciova tiskarna). -- 233 s. ; 8
Obsahuje privazek: Dejiny ceskych krizovniku s cervenou hvezdou. Dil 2, Konvent Vratislavsky / P.J. Hradec
Hradec, Josef, 1874-1938
Signatury:* 54 E 007039/Dil 1-2* II 038049* II 038049/priv. 1
[C.zaznamu: 000997876]
Rad Krizovniku 1237-1937. -- V Praze : Rad Krizovniku s cervenou hvezdou, [1937]. --
14 s. ; 17 cm
ISBN (Broz.)
* krizovnici s cervenou hvezdou -- Cesko -- 1237-1937
* prehledy
Signatury:* I 395196
Obor
vse
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.02.2010 13:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu