Analýza současných produktů na zámku Kačina
Text dotazu
Dobrý den, v rámci skupinového projektu na Vysoké škole obchodní v Praze jsme dostali za úkol vytvořit analýzu současných produktů na zámku Kačina. Projekt se týká současných produktů v rámci cestovního ruchu a zaměřuje se na marketingový a produktový mix. Byli by jsme vděční za jakékoliv informace jak internetové zdroje tak odkazy na odborné publikaci popř.statistiky. Děkujeme.
Odpověď
Dobrý den,
na téma vaší vysokoškolské práce Vám doporučujeme nejdříve zjistit, co všechno zámek Kačina pro turisty nabízí. Dále je vhodné prostudovat literaturu týkající se marketingu a marketingového mixu. Tyto získané informace poté určitě bude snadné propojit a splnit tak zadání vašeho úkolu.
Nejaktuálnější informace o Kačině získáte hlavně z internetových stránek zámku http://www.kacina.cz/zamek-kacina, kde v jednotlivých odkazech naleznete, jaké všechny služby zámek pro turisty nabízí. Na zámku je také muzejní expozice českého venkova, více informací se o ní můžete dočíst na adrese http://www.nzm.cz/kacina/.
Publikací o marketingu je velké množství, proto vybíráme především ty nejnovější. Záznamy uvedených knih naleznete v Souborném katalogu ČR (dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F) , kde také dohledáte další tituly zadáním klíčových slov: marketing,  marketingový mix/plán. Velké množství výsledků můžete omezit nabídkou "filtrovat" a "zpřesnit".
* Jakubíková, Dagmar. Marketing v cestovním ruchu: jak uspět v domácí i světové konkurenci. 2., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2012. 313 s. ISBN 978-80-247-4209-0.
* McDonald, Malcolm a Wilson, Hugh. Marketingový plán: příprava a úspěšná realizace. 1. vyd. Brno: BizBooks, 2012. 575 s. ISBN 978-80-265-0014-8.
* Hesková, Marie. Teorie, management a marketing služeb. České Budějovice: Vysoká škola evropských a regionálních studií, 2012. 183 s. Vysokoškolská učebnice. ISBN 978-80-87472-25-5.
* Russel-Jones, Neill. Marketing: management do kapsy. I. Vyd. 1. Praha: Portál, 2005. 128 s. ISBN 80-7367-008-9.
* Janečková, Lidmila. a Vaštíková, Miroslava. Marketing služeb. 1. vyd. Praha: Grada, 2000. 179 s. ISBN 80-7169-995-0.
Knihy o zámku Kačina můžete dohledat opět v Souborném katalogu ČR, ovšem domníváme se, že aktuální informace bude vhodnější získat především z webu, příp. konzultací s pověřenými pracovníky Kačiny.
* Novák, Pavel. Kačina a Chotkové. [Česko: s.n.], 2007. 32 s. ISBN 978-80-254-6874-6.
* Novák, Pavel. Kačina: muzeum českého venkova. Vyd. 1. Plzeň: Fraus, ©2003. [16] s. Památky: unikátní encyklopedie na pokračování. ISBN 80-7238-251-9.
¨
Poměrně nové informace můžete získat v českých článcích, pro jejich dohledání využijte bázi ANL, která je dostupná taktéž na adrese http://aleph.nkp.cz/F. Co se týče služeb a turismu na Kačině, relevantní by mohly např. tyto články:
* Na zámku Kačina postraší turisty hraběcí duch Rudla. Kutnohorský deník, 2012, 49, s. 2. ISSN 1212-5830.
Klíčová slova: historické památky * zámky * cestovní ruch * turistika * turisté * průvodci * projekty
* Návštěvníci zámku Kačina se mohou seznámit s jeho parkem. Kutnohorský deník, 2012, 133, s. [1]. ISSN 1212-5830.
Klíčová slova: přírodní krajina * kulturní krajina * parky * zámecké parky * regenerace * prohlídky
* Zikmundová, Markéta. Muzeu kočárků v Kutné Hoře je zrušené. Stěhuje se na zámek. Mladá fronta Dnes, 2011, 22(285). Střední Čechy Dnes, s. [B1]. ISSN 1210-1168.
Klíčová slova: muzea * soukromá muzea * muzejní expozice * dětské kočárky * stěhování
* Kučerová, Ivana. Chotkovské vánoční slavnosti z dob našich prababiček. Kutnohorský deník, 2011, 277, s. 3. ISSN 1212-5830.
Klíčová slova: zámky * muzea * zemědělská muzea * advent * vánoční zvyky
Věříme, že pomocí dostupných informací o zámku Kačina a publikací o marketingu jistě vytvoříte analýzu současné nabídky zámku Kačina.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.12.2012 11:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu