alkoholismus
Text dotazu
Dobrý den,
mám v úmyslu napsat bakalářskou práci na téma vliv společensko-politických změn na léčbu alkoholismu v československu. Zatím jsem ve fázi zjišťování dostupnosti pramenů a nevím přesně kterému období se chci věnovat. Mohu se zeptat na dostupnost pramenů k léčbě alkoholismu v Československu v 50 letech, v roce 1968 a v 80 letech?
Odpověď
Dobrý den,
k tématu alkoholismu si můžete nechat u nás vypracovat rešerši, http://www.nkp.cz/sluzby/reserse, jedná se ovšem o službu placenou a musíte mít písemný souhlase vedoucího práce.
Literaturu vyhledáváme zadáním klíčových slov do báze NKC = knihy a časopisy, příp. ANL = články, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze.
Tímto způsobem si můžete literaturu také vyhledávat sama.
Pro omezení na roky máte možnost záznamy zfiltrovat filtrem prostřednictvím vyhledávacího formuláře.
V záznamech o knihách jsou uvedena předmětová hesla, jejichž prokliknutím máte možnost vyhledat další záznamy.
Uvádíme Vám příklady takto získaných záznamů o literatuře získaných zadáním klíčových slov "Československo, alokoholismus" do vyhledávacího formuláře :
Báze NKC:
O alkoholismu / Jaroslav Skála. -- 1. vyd.. -- Praha : Výzkumný ústav zdravot. osvěty, 1957. -- 19, [i] s. ; 21 cm
Ústavní léčba alkoholismu : dynamika, výsledky, predikční faktory / Luděk Kubička. -- Praha : Výzkumný ústav psychiatrický, 1975. -- 247 s. ; 20 cm
Sborník základních poznatků o ochraně proti alkoholismu a jiným toxikomániím v ČSLA / [sestavil Jan Plesnivý]. -- 1. vyd.. -- Praha : Naše vojsko, 1977. -- 126 s. ; 22 cm
Báze ANL :
Zápisy z Apolináře : Léčebná pomůcka. -- Praha : Protialkoholní oddělení psychiatrické kliniky FN2sP, 1951-1958. -- 8 sv.
Alkoholik.cz [elektronický zdroj]. -- [Olomouc : Zdeněk Mlčoch]
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.05.2014 09:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu