Alexandre-Ferdinand Godefroy (1852-1933)
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych věděla, kdo to byl Alexandre Godefoy.
Odpověď
Dobry den, francouzsky kadernik Alexandre-Ferdinand Godefroy (1852-1933, data narozeni a umrti pochazeji z katalogu Kongresove knihovny) je uvaden jako vynalezce pristroje na suseni vlasu (fenu). Dalsi informace se nam bohuzel nepodarilo najit, A.-F.Godefroy neni zminen ani ve World Biographical Archive (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_mikrofise.htm).
World of invention. 2nd ed. Detroit : Gale, 1994. s. 372. ISSN 1071-0973.
Alexandre F. Godefroy - a French hairdresser invented the hair dryer, composed of a bonnet attached to a flexible chimney that extended to a gas stove.
Obdobne informace je mozne nalezt i na internetu:
http://library.christchurch.org.nz/Kids/Inventions/Inventors/
http://www.askipedia.com/askipedia-article-017004-1247.htm
http://www.pbs.org/wnet/egg/204/peep_big_hair/10.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Hairdryer
Nejvice informaci byste pravdepodobne mohla jit v pametech A.Godefroye. Ve fondu NK CR se tato kniha bohuzel nenachazi.
GODEFROY, Alexandre-Ferdinand. Mémoires de A.-F. Godefroy :
coiffeur-inventeur français (1852-1933). Paris : E. Long, 1933. 248 p.
Muzeme Vam dale doporucit obratit se Francouzsky institut v Praze - http://www.ifp.cz/ifp/pubCZ/home/mediateka/prezentace/Main/index.jet?highlight=19, kde by Vam mohli poradit dalsi zdroje.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.11.2007 15:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu