Akontace
Text dotazu
Mám za úkol do školy vypracovat rešerši na téma: akontace. Musejí být využity různé zdroje - publikace, internet, a periodika. Vůbec nevím jak
mám postupovat při vyhledání nějakých periodik. Rád bych vás poprosil o
doporučení, jak postupovat.
Odpověď
V seznamu najdete možné prameny k sestavení rešerše na téma Akontace. Z
vašeho dotazu není úplně zřejmé, zda víte, co to je rešerše a jak se
sestavuje (docela by mě zajímalo, která škola zadává tyto úkoly). V
seznamu najdete, kromě internetových zdrojů, knihy a periodika neboli
časopisy.  Další prameny pak můžete vyhledávat např. v Souborném katalogu
VŠE na adrese http://library.vse.cz, v Souborném katalogu České republiky
na stránkách Národní knihovny ČR http://www.nkp.cz/. Využít lze i Jednotnou informační bránu http://www.jib.cz/(zde je možné hledat i jednotlivé články).  Pokud jste studentem VŠE nebo externím uživatelem
knihovny VŠE je možné použít i elektronické databáze, které najdete na
http://www.econlib.cz/zdroje/.
K práci byste si měl přibrat i pravidla českého pravopisu a nahlédnout na
tuto adresu http://web.knihovna.utb.cz/?id=0_6_3&iid=0&lang=cs&type=0, kde
najdete vše o citování literatury podle ISO norem.
Rešerše = hledání, pátrání, vyšetřování, přešetřování, ověřování (faktů, údajů a pod.) In: Velký slovník cizích slov
http://cs.wikipedia.org/wiki/Re%C5%A1er%C5%A1e
Akontace = částečná úhrada předem, např. výše zálohy na leasingové splátky
= zálohová platba za dodávku zboží nebo materiálu.
= první  splátka  -  procentní  část ceny, kterou musí
klient zaplatit před začátkem splácení zbývající ceny
Knihy
Drobík, Dušan: Účetní a daňový průvodce leasingem. Ostrava, Sagit 1996.
Benda, Václav:  Leasing v praxi: právní, účetní a daňové postupy včetně
příkladů. Praha, Bova Polygon, 2006.
Jindrová, Blanka: Leasing: chyby a problémy. Praha: Grada, 2000.
Valouch, Petr: Leasing v praxi: praktický průvodce. Praha  Grada, 2009.
Internetové zdroje:
http://www.mesec.cz/clanky/leasing-akontace-a-delka-splaceni/
http://www.leasing-cz.cz/akontace
http://www.businessinfo.cz/cz/podpory-a-dotace/zaruka-za-vraceni-akontace-advance-payment/110/
http://www.daneaucetnictvi.com/ucetnictvi/akontace.htm
http://www.podnikatel.cz/clanky/leasing-akontace-dph-ze-splatek-v-danove-evidenci/
http://www.leasing-poradce.cz/slovnik/prvni-navysena-splatka-akontace-mimoradna-splatka
http://www.penize.cz/17705-nulova-akontace-a-nulove-navyseni-je-spis-reklamni-trik
http://www.finmag.cz/clanek/2581/
http://finance.idnes.cz/leasing.asp
http://finance.idnes.cz/leasing-uz-nefrci-auto-se-vyplati-koupit-na-uver-fur-/viteze.asp?c=A090406_104828_viteze_sev
http://cs.wikipedia.org/wiki/Leasing
http://www.mesec.cz/pujcky/leasing/
http://www.sfinance.cz/firmy-a-podnikani/informace/pruvodce/rozdeleni/
http://www.financninoviny.cz/os-finance/leasing/
http://www.businessinfo.cz/cz/clanek/bankovnictvi/evropsky-leasing-neni-postizen-fin-krizi/1000464/51604/
http://ihned.cz/
www.finance.cz
http://www.clfa.cz/
Periodika = časopisy
Personální a mzdový poradce podnikatele
Daně a právo v praxi
Finanční, daňový a účetní bulletin
Kapitál
Obchodník
Ekonom
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.01.2010 10:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu