Akce s Karlem Čapkem v knihovně města Hradec Králové
Text dotazu
Dobrý den,
Jsem studentka Univerzity Pardubice, můj dotaz se týká mé bakalářské práce na téma Místa Čapkovské paměti v Hradci Králové. Pořádáte nebo pořádali jste nějaké akce nebo výstavy spojené s Karlem Čapkem a máte nějaké propagační materiály? Moc by mi to při mé práci pomohlo.
Děkuji za odpověď.
S pozdravem,
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za váš dotaz. Naše knihovna se Karlu Čapkovi věnovala a jistě i bude věnovat. Ale všechny aktivity si nepamatuji, musela bych projít naší kroniku, což může chvíli trvat. Napište mi prosím do jakého roku zpětně mám akce hledat.
Co si vzpomínám bez hledání, je vydání knihy o královéhradeckých studentech ze spolku Mansarda:
Hradecký stříbrný vítr : studentský spolek Mansarda, Karel Čapek a další osobnosti české kultury.  Vyd. 1. Hradec Králové: Knihovna města Hradce Králové J. Hrůza, 2008. 87 s. ISBN 978-80-85059-40-3
Na slavnostním křtu této knihy se konal pořad o mladých studentech ze spolku Mansarda, Karel Čapek zde byl jednou z hlavních postav. Tento interaktivní a vzdělávací pořad jsme potom v dalším roce nabízeli středním školám, byl o něj veliký zájem.
V roce 2016 se  konala dvě scénické čtení, letáčky posílám v příloze. Nejprve to bylo venkovní čtení v rámci divadelního festivalu Divadlo evropských regionů, poté stejná akce v knihovně.
Dále u nás v knihovně v roce 2018 proběhl odborný seminář o Karlu Čapkovi, program  naleznete zde https://www.knihovnahk.cz/files/tinymce/pro-knihovniky/program_anotace.pdf
Přílohy
Obor
Informace o knihovně
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
28.02.2022 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu