Afrika
Text dotazu
1.Jak se jmenuje obrovský ropný přístav na jihu
Nigérie? 2.Československo bylo po roce 1968 v
literatuře označeno názvem jednoho z území a měst na jihovýchodě Nigérie,
které se potýkalo s hladomorem a občanskou válkou. Jaký název našemu státu
dali?
Odpověď
Dobrý den,
z tištěných zdrojů máme k dispozici nejaktuálnější údaje z roku 2002, největší africká města jsou co do počtu obyvatel (bez aglomerace) řazena
takto:
1. Lagos (Nigérie) 8 029 000 obyvatel
2. Káhira (Egypt) 7 764 000
3. Kinshasa (Kongo (Zair)) 6 301 000
4. Alexandrie (Egypt) 3 806 000
5. Casablanca (Maroko) 3 344 000
6. Abidjan (Côte d´Ivoire) 3 310 000
7. Kano (nigérie) 3 248 000
8. Ibadan (Nigérie) 3 078 000
9. Kapské město (Jihoafrická republika) 2 686 000 10. Addis Abeba (Etiopie)
2 638 000
Zdroj: Ottova všeobecná encyklopedie ve dvou svazcích. A-L. Praha: Ottovo nakladatelství, 2003. Str. 20. ISBN 80-7181-938.
Nalezli jsme také stránky na internetu zobrazující žebříček nejlidnatějších afrických měst, nemůžeme ovšem ručit za jejich věrohodnost - http://www.mongabay.com/igapo/Africa_cities.htm .
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.12.2008 14:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu