Adresa v dokumentu HTML
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat jak mám při definování adresy v dokumentu html dát odkaz na soubor v nadřazené složce. Vytvořil jsem soubor html ve složce (například) C://Data/Html souboru dám název index.html. Nyní bych chtěl v tomto souboru vytvořit odkaz (a) na soubor, který je ve složce C://Data jmenuje se uvod.html. Jak mám definovat tento odkaz? Vím, že když ho definuji - <a href=C://Data/uvod.html>. Ale já to tak nechci, protože všechny soubory se budou přesunovat na webový server do určité složky. Kdybych měl soubor index.html ve složce C://Data/Html a soubor uvod.html ve složce C://Data/Html/Ostatni tak odkaz jasně definuji <a href=ostatni/uvod.html>. Doufám, že jste můj dotaz pochopili a za vaší odpověď předem děkuji.
Odpověď
Dobry den, domnivame se, ze Vas problem by melo vyresit pouzivani relativnich URL (relativnich cest). Blizsi informace k vytvareni odkazu pomoci relativnich URL naleznete v ruznych priruckach k tvorbe www stranek nebo na internetu, napr.:
* PISEK, Slavoj. HTML : tvorba jednoduchych internetovych stranek. 2. akt. dopl.vyd. Praha : Grada Publishing, 2006. s.54-57. ISBN 978-80-247-1767-8.
* WEMPEN, Faithe. HTML a CSS : krok za krokem. Brno : Computer Press, 2007.s. 109-111. ISBN 978-80-251-1505-3.
* http://www.kosek.cz/clanky/html/03.html
* http://www.jakpsatweb.cz/html/url.html
* http://aja.kit.vslib.cz/~satrapa/www/kurs/uri.html
* http://www.kit.vslib.cz/~satrapa/docs/wwwprikl/html3.html
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.12.2007 18:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu