Adolf Parlesák
Text dotazu
Hledám články autora Adolfa Parlesáka v novinách
České slovo, ročníky 1928 až 1937
Odpověď
Dobrý den,
Naše knihovna nemá (a myslíme, že ani neexistuje) žádná bibliografie díla Adolfa Parlesáka, bohužel není ani zpracována bibliografie článků z novin a peridok z Vámi uvedeného období (článková bibliografie začíná rokem 1945).
Titul České slovo není ani k dispozici v systému Kramerius - http://kramerius.nkp.cz , kde je možné fultextové prohledávání.
Z výše uvedeného vyplývá, že je nutné studovat noviny České slovo přímo.
NK ČR zpřístupňuje České slovo jen na mikrofilmu, v rámci knihovny jsou k dispozici čtečky, některé i s možností přímého tisku (např. v oddělení periodik).
Záznam novin České slovo z báze NKC
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000733268&local_base=NKC :
Název České slovo [mikrodokument] : ústřední orgán České strany národně sociální
Nakl. údaje Praha : Melantrich, 1907-1945
Popis (rozsah) sv.
Paralelní zázn. tištěný dokument
Roky/Sv. 1907-1945
Vydáváno Roč. 1, č. 1 (1.3.1907)-roč. 37 (1945)
Souč. periodicita Denně
Poznámka V roce 1914 pozastaveno vydávání. Obnoveno pod názvem Naše slovo.
Potom návrat k původnímu názvu
U rozpisu svazků pro roky 1928-1937 naleznete rozpis mikrofilmů pro jednotlivé období, registrovaní uživatelé mají možnost si mikrofilmy přímo objednat.
Půjčili jsme si i titul Habešská odyssea od Adolfa Parlesáka, vydání z roku 1948 a z roku 1989. V předmluvě vydání z roku 1989 je uvedeno, že publikoval v Českém slovu, ale žádné bližší informace zde uvedeny bohužel nejsou.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.10.2011 14:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu