Adam Kajumi
Text dotazu
Proč lidé sledují Adama Kajumiho a Mínu?
Odpověď
Dobrý den,
Adam Kajumi, Mína a další YouTubeři, Museři (uživatelé hudební aplikace Musical.ly, kde zveřejňují svá hudební nebo taneční videa) či influenceři (uživatelé internetu, kteří dokáží s využitím obsahu, který vytvářejí, svých vazeb a velikosti svého publika ovlivnit chování dalších uživatelů na internetu) jsou, zejména u teenagerů, velmi populární a mají na své diváky mimořádný vliv. Jedním z důvodů jsou pocity, které ve svých fanoušcích vzbuzují - je úplně jako já, rozumí mi, je to někdo, komu můžu věřit, má ty nejlepší rady, nesnaží se být dokonalý, je opravdový atd. YouTubeři připadají, především mladým, autentičtější než tradiční celebrity, jsou jim mnohem bližší, cení si jejich upřímného smyslu pro humor a odvahy riskovat. YouTubeři se tak pro mnohé stávají novodobými celebritami.
Dalším důvodem jejich oblíbenosti je vloggování (neboli videoblogování na YouTube) a jejich ochota svěřit se online komunitě se svými problémy a životními příběhy, což je opět jenom více přibližuje jejich fanouškům.  Sdílí s ostatními své myšlenky a názory, ukazují jim svůj každodenní život a v podstatě vytváří dojem, že divák různé jeho zážitky, zaznamenané na kameru, sdílí s ním.
YouTubeři navíc využívají pro komunikaci se svými fanoušky i další sociální sítě (např. Facebook, Twitter, Instagram) nebo s nimi organizují i osobní setkání, ať už jednotlivě, v podobě hromadných akcí nebo vlastních turné (např. https://www.ticketlive.cz/cs/event/mina-tour-2019-26-01-2019-plzen, https://www.smsticket.cz/vstupenky/14970-adam-kajumi-w-specialni-host-mina nebo https://www.musertour.cz/info/).
Použité zdroje
* PLNÁ, Nikola. Vzory dětí a dospívajících z prostředí YouTube [online]. Hradec Králové, 2017 [cit. 2019-01-22]. Dostupné z: <https://theses.cz/id/p35u94/STAG86931.pdf>. Diplomová práce. Univerzita Hradec Králové, Pedagogická fakulta. Vedoucí práce Mgr. Leona Stašová, Ph.D..
* https://webovy-servis.cz/kd[…]e-dobre-s-nim-spolupracovat
* https://www.podnikatel.cz/[…]/
Obor
Psychologie
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.01.2019 12:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu