slovo zneplatnit

Text dotazu

Dobrý den,

chci se zeptat, jestli něco takového jako "zneplatnění", popř. "zneplatnit" existuje. Slyšela jsem to ve zprávách na Vltavě. V jazykové příručce nic takového není, na webu lze najít hlavně spojení zneplatnění směnky.
Děkuji.

Odpověď

Dobrý den,

jak vidno, jazyk český se neustále vyvíjí. Přiznám se, že ani mně se nepodařilo nalézt termín zneplatnění, či zneplatnit v žádném českém výkladovém slovníku ani slovníku spisovné češtiny, který jsem měla k dispozici. Na internetu  na stránkách Wikipedie a Národního korpusu  nicméně naleznete toto slovo v následujících spojení a významech (odkazy přikládám).
Wikipedie
http://cs.wikipedia.org/w/index.php?search=zneplatn%C4%9Bn%C3%AD&title=Speci%C3%A1ln%C3%AD%3AHled%C3%A1n%C3%AD
Národní korpus
http://ucnk.ff.cuni.cz/verejny.php

Pokud by Vám tato informace nestačila, doporučila bych Vám zadat za finanční úhradu tento dotaz do jazykové poradny Ústavu pro jazyk český Akademie věd ČR (jejich jazykovou příručku, kde se vyhledává zdarma, jsem již bez úspěchu prohledala).
http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/

Obor

Jazyk, lingvistika a literatura

Okres

--

Knihovna

Národní knihovna ČR

Datum zadání dotazu

12.12.2012 14:09

Přidat komentář

Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.

Kolik je 10 + 4?

Hledání v archivu