Sixty-eight Pulishers, Toronto
Text dotazu
Dobrý den, obracím se na vás s následujícím dotazem: Zajímalo by mě, zda v Torontu ještě existuje provozona 68 Publishers Josefa Škvoreckého a nebo aspoň dům, kde se toto nakladatelství nacházelo. A pokud ano, tak na jaké adrese? Případně by mě zajíma jakákoliv adresa související s působením Josefa Škvoreckého v Torontu - kde by bylo možné navštívit jeho působiště apod. Předem mockrát děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, podle dostupných informací přestalo nakladatelství Sixty-Eight Publishers vydávat knihy kolem roku 1993, nicméně podařilo se nám díky placené databázi Global Books in Print zjistit jeho adresu:
Editorial Mailing Address:
164 Davenport Rd.
Toronto, ON MS5R 1J2
CAN
Local Phone: 416-964-0337
Josef Škvorecký působil od roku 1969 až do r. 1990, kdy odešel do důchodu, na University of Toronto (http://www.utoronto.ca/, nachází se velmi blízko sídla ´68 Publishers - 214 College Street). Zde vedl kurz současného českého divadla a filmu a na Department of English (http://www.utoronto.ca/english/) kurzy anglické a americké literatury, poté kurzy tvůrčího psaní. Je zde také uveden mezi osobami, které působily na fakultě a dnes jsou v důchodu (http://www.utoronto.ca/english/faculty/retired.htm#s). Od roku 1972 vyučoval Josef Škvorecký také dějiny a teorii filmu na Graduate Centre for Study of Drama University of Toronto.
Zdroj:
Slovník české literatury po roce 1945 -
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=439
Wikipedia - http://cs.wikipedia.org/wiki/Josef_%C5%A0kvoreck%C3%BD.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.09.2009 11:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu