-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, mohl bych od Vás prosím získat aktuální seznam impaktovaných a scopusových časopisů z oblasti humanitní vědy, které jsou vydávané v České republice a na Slovensku?
Předem děkuji.
Dobrý den,
informace o impaktovaných časopisech shromažďují citační databáze Web of Science (WoS) či Scopus. V NK ČR je dostupná hlavní báze WoS, multioborová Web of Science Core Collection, která obsahuje přes 12 000 impaktovaných časopisů z více než 250 vědních oborů. Součástí kolekce jsou citační indexy (např. Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index atd.). Scopus je dostupný například v Akademii věd (https://www.lib.cas.cz/db/scopus/ ).
Prostřednictvím WoS je možné přistupovat také k citační databázi Journal Citation Reports (JCR), která nabízí přehled více než 11 000 impaktovaných časopisů z 80 zemí celého světa. Je rozdělena na část pro přírodní a technické obory (JCR Science Edition) a pro společenskovědní obory (JCR Social Science Edition). JCR umožňuje prostřednictvím citačních vazeb vyhledávat nejcitovanější časopisy daných oborů. Záznamy obsahují kromě celkového počtu citací či impakt faktoru řadu dalších parametrů (např. Immediacy Index, Cited Half-life či Citing Half-life). Přehledy jsou zpracovávány pro jednotlivé roky.
V JCR Social Science Edition (SSCI) je to uvedeno 11 titulů vydávaných v České republice. V JCR Science Edition (SCIE) je to pak 40 titulů. V příloze přikládáme aktuální výsledky hledání s omezením pouze na Českou republiku a Slovensko.
České časopisy v JCR Social Science Edition:
Název (odkaz do báze NKC)
ISSN
Central European Journal of Public Health 1210-7778
Československá psychologie 0009-062X
E+M. Ekonomie a management 1212-3609
Finance a úvěr 0015-1920
Geografie 1212-0014
Moravian Geographical Reports 1210-8812
Politická ekonomie 0032-3233
Prague Economic Papers 1210-0455
Slovo a slovesnost 0037-7031
Sociologický časopis 0038-0288
Zemědělská ekonomika = Agricultural Economics 0139-570X
Slovenské časopisy v JCR Social Science Edition:
Rank Full Journal Title Total Cites Journal Impact Factor Eigenfactor Score
1 STUDIA PSYCHOLOGICA 182 0.620 0.000310
2 EKONOMICKY CASOPIS 176 0.606 0.000190
3 SOCIOLOGIA 66 0.275 0.000110
České časopisy v JCR Science Edition:
Název (odkaz do báze NKC) ISSN
Acta entomologica Musei Nationalis Pragae 0374-1036
Acta geodynamica et geomaterialia 1214-9705
Acta chirurgiae orthopaedicae et traumatologiae Čechoslovaca 0001-5415
Acta veterinaria Brno 0001-7213
Application of Mathematics 0862-7940
Biologia plantarum 0006-3134
Biomedical Papers of the Faculty of Medicine of Palacký University, Olomouc, Czech Republic 1213-8118
Bulletin of Geosciences 1214-1119
Central European Journal of Public Health 1210-7778
Ceramics-Silikáty 0862-5468
Collection of Czechoslovak Chemical Communications 0010-0765
Czech journal of animal science 1212-1819
Czech journal of food sciences 1212-1800
Czech journal of genetics and plant breeding 1212-1975
Czechoslovak mathematical journal 0011-4642
Česká a slovenská neurologie a neurochirurgie 1210-7859
Epidemiologie, mikrobiologie, imunologie 1210-7913
European journal of entomology 1210-5759
Folia biologica 0015-5500
Folia geobotanica 1211-9520
Folia microbiologica (od r.2011 pouze elektronická verze) 0015-5632
Folia parasitologica 0015-5683
Folia zoologica 0139-7893
Fottea 1802-5439
Chemické listy 0009-2770
Journal of applied biomedicine 1214-021X
Journal of geosciences 1802-6222
Kybernetica 0023-5954
Listy cukrovarnické a řepařské 1210-3306
Neural network world 1210-0552
Photosyntetica 0300-3604
Physiological research
0862-8408
Plant protection science = Ochrana rostlin 1212-2580
Plant, soil and environment 1214-1178
Preslia 0032-7786
Radioengeneering 1210-2512
Soil and water research 1801-5395
Studia geophysica et geodaetica 0039-3169
Veterinární medicína 0375-8427
Zahradnictví = Horticular Science 0862-867X
Zemědělská ekonomika = Agricultural Economics 0139-570X
Slovenské časopisy v JCR Science Edition:
1 TAXON 4,505 2.907 0.007110
2 NEOPLASMA 1,472 1.961 0.002540
3 Journal of Food and Nutrition Research 279 1.676 0.000590
4 GEOLOGICA CARPATHICA 828 1.523 0.000990
5 Journal of Hydrology and Hydromechanics 275 1.469 0.000740
6 CHEMICAL PAPERS 1,685 1.326 0.002680
7 ACTA VIROLOGICA 724 1.222 0.001010
8 Measurement Science Review 296 0.969 0.000640
9 GENERAL PHYSIOLOGY AND BIOPHYSICS 837 0.892 0.001060
10 BIOLOGIA 1,611 0.719 0.002240
11 HELMINTHOLOGIA 420 0.602 0.000600
12 COMPUTING AND INFORMATICS 274 0.524 0.000680
13 ACTA PHYSICA SLOVACA 260 0.500 0.000250
14 Bratislava Medical Journal-Bratislavske Lekarske Listy 728 0.454 0.001180
15 Journal of Electrical Engineering-Elektrotechnicky Casopis 311 0.407 0.000600
16 WOOD RESEARCH 214 0.399 0.000390
17 Acta Montanistica Slovaca 180 0.390 0.000230
18 Contributions of the Astronomical Observatory Skalnate Pleso 94 0.389 0.000350
19 Mathematica Slovaca 419 0.366 0.001120
20 KOVOVE MATERIALY-METALLIC MATERIALS 224 0.365 0.000340
Zdroj: http://www.nkp.cz/o-knihovne/odborne-cinnosti/oddeleni-periodik/recenzovane-casopisy
Přehled recenzovaných časopisů v České republice je k dispozici na stránkách Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace: http://www.vyzkum.cz/FrontClanek.aspx?idsekce=495942
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
--
Národní knihovna ČR
26.04.2017 09:12