Sexuální zneužívání dětí - statistiky
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych zjistit, kde bych mohla najít statistické údaje o sexuálním zneužívání dětí v ČR.
Odpověď
Doporučujeme tyto instituce:
Ministerstvo vnitra ČR
Policie ČR.
V ročních statistických přehledech kriminality v ČR sleduje následující ukazatele: Znásilnění, Pohlavní zneužívání v závislosti, Pohlavní zneužívání ostatní, Komerční forma sex. zneužití v závislosti, Komerční forma sex. zneužití, ostatní. Období 2003-2005 zpřístupněno na na stránkách MV ČR:
http://www.mvcr.cz/statistiky/krim_stat/2003/index.html
http://www.mvcr.cz/statistiky/krim_stat/2004/index.html
http://www.mvcr.cz/statistiky/krim_stat/2005/index.html
starší:
http://www.mvcr.cz/statistiky/2005/starsi.html
Statistika trestné činnosti na dětech do 15 let v ČR 1995-1999, tabulka pro rok 1998 a další číselné údaje v textu:
http://www.mvcr.cz/casopisy/kriminalistika/2001/01_02/zoubkova.html
.... na osobách mladších 18-ti let 2001-2004:
http://www.mvcr.cz/rs_atlantic/data/files/statistika.pdf
Ministerstvo spravedlnosti ČR
Statistické ročenky kriminality (vč. § 217 Ohrožování mravní výchovy mládeže) 1995-2005:
http://portal.justice.cz/ms/ms.aspx?j=33&o=23&k=3397&d=47145
Dětské krizové centrum - sleduje problematiku CAN (Child Abuse a. Neglect); (vydává výroční zprávy):
Bílý kruh bezpečí - statistické údaje 1992-1999; 2004 a 2005 na adrese:
http://www.bkb.cz/
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.02.2008 11:05
Katka píše:
Středa 09.03.2016 09:51
Prosím kde bych mohla sehnat statistiky světa (alespoň některých států) ohledně sexuálního zneužívání dětí, pornografie apod...
Děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 10.03.2016 13:44
Dobrý den, odpověď jsme vám poslali na e-mail. Služba PSK
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu