Sabine Both
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych vědět něco o spisovatelce - Sabine Bothová, která napsala třeba knihu Šimrání u srdce aj. Velice moc děkuji.
Odpověď
Dobrý den, Sabine Both je současná německá autorka knih pro děti a mládež. Oficiální tištěné biografické zdroje, jakými je např. kniha Who is who in der Bundesrepublik Deutschland, biografické údaje spisovatelky Sabine Bothové prozatím neuvádějí. Informace, které jsme o spisovatelce dohledali, pocházejí z různých internetových stránek.
Sabine Both se narodila v roce 1970. Žije a tvoří v Kolíně nad Rýnem. Zde vystudovala Mezinárodní filmovou školu (Internationale Filmschule Köln).
Převážnou část její tvorby tvoří romány pro mládež. V roce 2006 vydala svůj první román pro dospělé s názvem Die Liebe, Herr Otto und ich. Kromě beletristické činnosti se věnuje také tvorbě scénářů pro televizní seriály a sitcomy.
Dosud publikované knihy:
* Umzug nach Wolke 7
* Was reimt sich auf Liebe?
* Liebe geteilt durch zwei
* Die Liebe, Herr Otto und ich
* Herzkribbeln im Gepäck
* Ein Engel zum Küssen
* Doppelter Salto mit Kuss
* LiebesLied
* Klappe, Kuss, die zweite
V českém jazyce vyšly čtyři překlady knih Sabine Bothové:
* BOTH, Sabine. Láska dělena dvěma. 1. vyd. Praha : Mladá fronta, 2006. ISBN 80-204-1398-7.
* BOTH, Sabine. Na co se rýmuje láska? 1. vyd. Praha : Mladá fronta, 2004. ISBN 80-204-1168-2.
* BOTH, Sabine. Stěhování do sedmého nebe. 1. vyd. Praha : Mladá fronta, 2003. ISBN 80-204-1059-7.
* BOTH, Sabine. Šimrání u srdce. 1. vyd. Praha : Mladá fronta, 2004. ISBN 80-204-1131-3.
(Online katalog Národní knihovny: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc )
Její scénáristickou tvorbu naleznete na internetové stránce:
http://www.imdb.de/name/nm2405211/ .
Použité zdroje:
http://de.wikipedia.org/wiki/Sabine_Both
http://www.thienemann.de/en/books/17760en.htm
http://www.buchhandel.de/detailansicht.aspx?isbn=978-3-522-17490-9
http://www.bistummainz.de/bistum/bistum/ordinariat/dezernate/dezernat_6/buecher/dez6abt4/assetsbuechereiarbeit/Lesereisen2006AngeboteohnePreise.pdf
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.01.2009 16:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu