restaurování knih po povodních
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych psala absolventskou práci na téma \"restaurování knih po povodních\", avšak nemohu najít žádný kvalitní informační zdroj, ze kterého by bylo možné čerpat nebo někoho, kdo by mi v tomto ohledu pomohl. Jaká je základní literatura k tomuto tématu? Na koho bych se mohla případně obrátit?
Odpověď
Dobrý den,
v Národní knihovně jsou dostupné následující publikace o restaurování knih (pojaté s největší pravděpodobností obecně):
ĎUROVIČ, Michal a kolektiv. Restaurování a konzervování archiválií a knih. Vyd. 1. Praha ; Litomyšl : Paseka, 2002.517 s. -možnost prezenční výpujčky do studovny
Knihovna knihovnické literatury nabízí větší množství literatury určené k prezenční výpujčce. Za všechny uvádíme:
POLIŠENSKÝ, Jiří. Povodně a knihovny. In: Národní knihovna. Roč. 13, č. 4 (2002), s. 301-304. ISSN 0862-7487
KLEŇHA, David. Sušení ve vakuových baličkách .In: CASLIN 2003 : zvládání krizí a jejich následků. Praha : Státní technická knihovna a Národní knihovna ČR, 2003. ISBN 80-86504-10-7, 80-7050-439-0
VNOUČEK, Jiří. Restaurování knih : Změna přístupu . 1. vyd. Praha : Sdružení Umění a řemesla, 1996. S. 23 - 27 : obr
Více informací o restaurování na adrese
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Sprava_a_ochrana_fondu&%20submenu3=82
Konkrétně ochrana před povodní či následné záchranné práce na adrese http://www.nkp.cz/povodne/suseni.htm
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.02.2008 13:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu