Rakousko-Uhersko
Text dotazu
Jaka byla rozloha a počet obyvatel Rakouska-Uherska kolem roku 1848 a kolem roku 1914? Děkuji.
Odpověď
Z námi zjištěných informací vyplývá, že rozloha Rakouska-Uherska v letech 1848 a 1914 byla stejná a to 622 321 km2 bez Bosny a Hercegoviny a 675 887 km2 s Bosnou a Hercegovinou.
Sčítání lidu v roce 1846 uvádí 17 613 000 obyvatel a v roce 1910 počet 28 570 800.
Informace čerpány z:
The European population, 1850-1945 / Franz Rothenbacher. -- Houndmills, Basingstoke, Hampshire : Palgrave Macmillan, c2002. -- xxvii, 846 s. : il.
International historical statistics. Europe 1750-1993 / B.R. Mitchell. -- 4th ed.. -- Basingstoke : Macmillan, c1998. -- xvii, 959 s.
Ottův slovník naučný : illustrovaná encyklopedie obecných vědomostí. -- Praha : J. Otto, 1888-1909. -- 28 sv. : il.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.02.2008 17:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu