publikace "Typologie české krajiny"
Text dotazu
Dobrý den, rád bych zjistil jestli vyšla tato publikace "Typologie české krajiny" od Löw a spol, Brno. A jestli je někde k vypůjčení, nebo online prohlédnutí. Nebo meziknihovně k půjčení. Je to i text 93 stran z kterého je výběr zde: http://www.uur.cz/[…]/06_typologicke.pdf nebo zde je grafická příloha: http://invenio.nusl.cz/record/119781
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
podle našeho hledání, se jedná o dva dokumenty.
Druhý odkaz, který jste zaslal http://invenio.nusl.cz/record/119781 mluví o existenci dokumentu, který se nazývá "Typologie české krajiny" od Löw & spol., s.r.o., Brno ; Novák, Jaroslav ; Culek, Martin ; Löw, Jiří. Tento soubor vznikl na objednávku  Ministerstva životního prostředí jako zpráva za rok 2005. Trvalý odkaz, který je zde uveden, je odkazem do tzv. šedé literatury = dokumenty, které nejsou formálně publikovány, tj. neprocházejí standardním vydavatelským procesem. Jsou to např. (jako v tomto případě) zprávy (výroční, výzkumné, technické, nálezové, o stavu), pracovní a studijní materiály, konferenční materiály (sborníky z konferencí, prezentace, postery, programy) a firemní literatura. Mohou být dostupné širokému okruhu osob, přesto bývá obtížné je vyhledat.
První odkaz, který jste uvedl, odkazuje je článek, který má velmi podobný název a stejné autory a pravděpodobně je výběrem z prvního uvedeného dokumentu, jak sám uvádíte.
Vám se ale jedná pravděpodobně o první zmíněný dokument "Typologie české krajiny". Ten je dostupný pouze v knihovně Ministerstva životního prostředí. (Knihovna MŽP). Vzhledem k tomu, že se jedná o zmíněnou šedou literaturu, my ani jiná knihovna ČR, podle našeho hledání,  k tomuto dokumentu bohužel přístup nemá.
Bohužel Knihovna MŽP je dočasně zrušena, zpřístupňovat svůj fond bude v posledním čtvrtletí roku 2013, případně na počátku roku 2014 v knihovně České geologické služby. Na stránkách ministerstva životního prostředí najdete toto upozornění:
"Vážené kolegyně, vážení kolegové,
knihovna MŽP je zrušena a neposkytuje žádné služby. Fond knih a časopisů je v současné době nedostupný. Zpřístupněn bude v posledním čtvrtletí roku 2013, případně na počátku roku 2014 v knihovně České geologické služby. Na ministerstvu nadále zůstávají studie a projekty výzkumu a vývoje a cestovní zprávy ze zahraničních cest . Nahlížení do zpráv z projektů výzkumu a vývoje bude umožněno od března 2013 v badatelně správního archivu. Informace poskytuje: Mgr. Jaroslava Kotrčová, tel.: 26712 2531." (http://www.mzp.cz/__C125717D00521D29.nsf/index.html)
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.06.2013 13:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu