-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
rád bych se dozvěděl o původu příjmení Tyburec. Děkuji.
Dobrý den,
příjmení Tyburec patří mezi příjmení, která byla odvozena z osobních jmen. Konkrétně patří mezi příjmení odvozená z osobního jména Tiburcius, staročesky Tiburcí ( z latinského Tiburtinus = Tiburtinec - (muž) pocházející z latinského města Tibur (dnešní Tivoli).
Ke konci roku 2014 žilo v České republice dle statistik Ministerstva vnitra ČR a serveru "Naše jména" 119 mužů a 110 žen s příjmením Tyburec/Tyburcová. Podrobnější informace o výskytu tohoto jména na území ČR můžete nalézt na internetové stránce: www.nasejmena.cz či www.kdejsme.cz
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* KNAPPOVÁ, Miloslava. Jak se bude vaše dítě jmenovat?. Vyd. 4., přeprac. a dopl. Praha: Academia, 2006. 651 s. ISBN 978-80-200-1349-1.
* Naše jména: www.nasejmena.cz
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
08.09.2015 18:36