příjmení Langer
Text dotazu
Chtěla bych se dozvědět co nejvíce informací o svém příjmeni Langerová.
Nikde o něm nemohu nic zjístit.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Langer, Langerová vzniklo z německého přídavného jména "lang" - "dlouhý". Stejný původ mají příjmení Lang, Lange, Langr a řada dalších odvozenin: Langáček, Langáš, Langášek apod.
Dle statistik Ministerstva vnitra (stav ke dni 15. 7. 2009) žije na území ČR 2071 mužů a 1842 ženy s příjmením Langer / Langerová.
Zdroje:
Moldanová, D.: Naše příjmení. Praha: Agentura Pankrác, 2004.
http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni-722752.aspx
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.11.2010 11:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu