příjmení Hitman
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o určení původu přijmení HITMAN.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Hitman, Hitmanová se nám bohužel nepodařilo vyhledat v žádných nám dostupných zdrojích. Pravděpodobně jeho nízký výskyt na území České republiky zapříčinil, že nebylo toto příjmení zařazeno do žádných z níže uvedených příruček, zabývajících se původem a významem příjmení.
Pro zajímavost uvádíme alespoň, že v roce 2011 žilo pouze 29 osob s tímto příjmením. Z toho 19 mužů a 10 žen.
Pokud budete mít zájem, můžete se se svým dotazem zkusit obrátit také na jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/, kde by Vám pravděpodobně mohli jazykový odborníci poskytnout uspokojivější odpověď.
Projité zdroje:
* http://www.kdejsme.cz
* MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2. upr. vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení.2.vyd.Praha : Epocha, 2002.ISBN 80-86328-10-4 (váz.)
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem.1.
vyd. Praha : Epocha, 2004.ISBN 80-86328-58-9 (váz.)
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka.1.vyd.Praha :
Epocha, 2003.ISBN 80-86328-30-9 (váz.)
* KOTÍK, Antonín. Naše příjmení : studie ku poznání příjmení českoslovanských, s ukázáním jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. V Praze : Nákladem Jana Kotíka, 1897. (volně dostupný v systému Kramerius:
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/)
* BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. 1.vyd. Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, 1998. Sv. 1-2. ISBN 80-7044-212-3 (brož.)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.05.2013 13:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu