příjmení Hašler
Text dotazu
Dobrý den, zajímají mě informace o původu příjmení Hašler. děkuji
Odpověď
Dobrý den,
příjmení  Hašler patří mezi příjmení odvozená z místních jmen, konkrétně například  z německých názvů obcí:  Líska u České kamenice (něm. Hasel) nebo Haslice u Litoměřic (něm. Hasslit) a jiných místních jmen na území obývaném Němci (š z německy psaného ss).
V roce 2012 žilo v České republice dle statistik Ministerstva vnitra ČR a serveru "Naše jména" 48  mužů a 57 žen s příjmením Mojžíšek/Mojžíšková. Podrobnější informace o výskytu těchto jmen na území ČR můžete nalézt na internetové stránce: www.nasejmena.cz čiwww.kdejsme.cz.
Zdroj:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* BAUER, Jan. Velká kniha o jménech. 1. vyd. Praha: Regia, 2003. 735 s. ISBN 80-86367-35-5.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.04.2014 11:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu