Příjmení Frydrych
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na původ příjmení Frydrych. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Frydrych vzniklo z německého osobního jména Friedrich, které bylo odvozeno ze staroněmeckých slov „fridu“ a „rich“ a jehož význam je „mírumilovný vladař“.
Statistiky Ministerstva vnitra evidovaly ke dni 1. 10. 2012 na území ČR 1204 osob s příjmením Frydrych a 1173 osoby s příjmením Frydrychová.
Zdroje:
Moldanová, D.: Naše příjmení. Praha : Mladá fronta, 1983.
Knappová, M.: Jak se bude vaše dítě jmenovat?. Praha : Academia, 2010.
http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni-722752.aspx
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.12.2012 10:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu