příjmení Duhajský
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký je původ příjmení Duhajský.
Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Duhajský/ -á se nám bohužel nepodařilo vyhledat v žádných nám dostupných zdrojích. Se svým dotazem se také můžete obrátit na jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český AV ČR http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/, kde by Vám měli odborníci na český jazyk poskytnout uspokojivější odpověď.
Pro zajímavost uvádíme, že dle statistik ze serveru www.nasejmena.cz žilo v roce 2012 v České republice 76 mužů s příjmením Duhajský (s průměrem 38 let) a 69 žen s příjmením Duhajská (s věkovým průměrem 42 let). Nejčastěji pak  tito žili v Kyjově, Hodoníně či Břeclavi. Nějaké další statistické údaje je v případě zájmu možné najít na zmíněných stránkách www.nasejmena.cz.
Zdroje:
* www.nasejmena.cz
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení.2.vyd.Praha : Epocha, 2002.ISBN 80-86328-10-4 (váz.)
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem. 1.vyd. Praha : Epocha, 2004.ISBN 80-86328-58-9 (váz.)
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka.1.vyd.Praha : Epocha, 2003.ISBN 80-86328-30-9 (váz.)
* KOTÍK, Antonín. Naše příjmení : studie ku poznání příjmení českoslovanských, s ukázáním jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. V Praze : Nákladem Jana Kotíka, 1897. (volně dostupný v systému Kramerius: http://kramerius.nkp.cz/kramerius/)
* KNAPPOVÁ, Miloslava. Naše a cizí příjmení v současné češtině. Liberec : TAX AZ KORT, 2002. ISBN 80.238-8173-6.
* MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2. upr. vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.06.2013 17:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu