příjmení Belzová
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych Vás požádala, jestli neznáte původ nebo význam příjmení:
Belzová.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Belzová se bohužel nevyskytuje v žádné publikaci o původu a významu příjmení, které máme k dispozici (jejich seznam na konce e-mailu).
S dotazem se, prosím, obraťte na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český AV ČR, informace o poradně naleznete na adrese http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/ .
Statistiky Ministerstva vnitra ČR evidovaly ke dni 15.7.2009 150 žen a 147 mužů s příjmením Belzová/Belza, viz stránky portálu Kde Jsme: https://www.kdejsme.cz/.
Použitá literatura:
MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Praha: Agentura Pankrác, 2004. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
KOTÍK, Antonín. Naše příjmení. V Praze: Nákladem Jana Kotíka, 1897. 866 s.
Kniha je dostupná v rámci digitální knihovny Kramerius, http://kramerius.nkp.cz/kramerius/MShowChars.do .
MATES, Vladimír. Tajemství jména zbavená: Malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Praha: Epocha, 2002. 319 s. ISBN 80-86328-10-4.
MATES, Vladimír. Tajemství jména zbavená: Malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl. Praha: Epocha, 2003. 381 s. ISBN 80-86328-30-9.
MATES, Vladimír. Tajemství jména zbavená aneb příjmení pod mikroskopem. Praha: Epocha, 2004. 298 s. ISBn 80-86328-58-9.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2012 18:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu