příjmení Bagač
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl bych vypátrat něco o původu příjmení Bagač.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
je nám líto, ale příjmení Bagač není uvedeno v žádné publikaci o původu a významu příjmení, které máme k dispozici. S dotazem Vám doporučujeme obrátit se na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český AV ČR (http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/).
Pokud by Vás zajímaly statistiky výskytu příjmení v ČR, můžete využít stránky http://www.kdejsme.cz/. Zde je uvedeno, že v ČR žijí cca 3 muži a 2 ženy s příjmením Bagač/-ová; a to v Liberci. Za správnost a aktualizaci údajů neručíme.
Použitá literatura:
* Moldanová, Dobrava. Naše příjmení. Vyd. 2., upr. Praha: Agentura Pankrác, 2004. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
* MATES, VLADIMÍR. JMÉNA TAJEMSTVÍ ZBAVENÁ: MALÁ ENCYKLOPEDIE 250 NEJČASTĚJŠÍCH PŘÍJMENÍ. VYD. 2. PRAHA: EPOCHA, 2002. 319 S. ISBN 80-86328-10-4.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená: malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka. Vyd. 1. Praha: Epocha, 2003. 381 s. ISBN 80-86328-30-9.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem. 1. vyd. Praha: Epocha, 2004. 298 s. ISBN 80-86328-58-9.
* Kotík, Antonín. Naše příjmení: studie ku poznání příjmení českoslovanských, s ukázáním jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. Nové vyd. V Praze: Nákladem Jana Kotíka, 1897. 288 s.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.06.2013 12:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu