Pražské povstání 1945 osádky panceřových vlaků
Text dotazu
Existovaly jmenné seznamy všech známých účastníků Pražského povstání z května 1945; jsou zachovány? Zajímaly by mne osádky povstaleckých panceřových vlaků.
Obzvláště ten, který byl nasazen u Strašnické? Ety ?ŽIŽKA II?
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
s Vaším dotazem doporučujeme obrátit se na odbornou instituci, tj. na  knihovnu Vojenského historického ústavu Praha (mají také službu "Ptejteseknihovny") nebo Vojenský historický archiv, který jako specializovaná instituce  pečuje o archiválie vojenského charakteru v rozmezí let 1723-1989.
Zasíláme Vám internetové odkazy na obě instituce :
http://www.vhu.cz/cs/stranka/knihovna---rsf/
http://www.vhu.cz/
http://www.vuapraha.cz/Pages/AdresyAKontakty.aspx.
Dále můžete ještě zkusit kontaktovat Archiv hlavního města Prahy (http://www.ahmp.cz), který má i speciální stránky k Pražskému povstání (http://www.ahmp.cz/povstani/index.html).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.06.2012 09:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu