poslední kniha Agathy Christie
Text dotazu
Přeji krásný den ráda bych se zeptala jáká poslední
kniha Agathy Christie u nás byla přeložena (její poslední dílo).
Odpověď
Dobrý den,
kombinací vyhledávání v několika zdrojích jsme zjistili, že zřejmě posledním dílem Agathy Christie, které u nás bylo přeloženo je sbírka povídek "Dvojí hřích", které ovšem vyšlo ve dvojjazyčném vydání v nakladatelství Garamond.
Toto vydání obsahuje pouze tři povídky, sbírka v originále "Double sin and other stories" naproti tomu obsahuje 8 krátkých povídek (viz https://en.wikipedia.org/wiki/Double_Sin_and_Other_Stories). Některé povídky z této sbírky mohly být také publikovány ve starších souborech, bohužel tuto informaci nejsme schopni stoprocentně ověřit, knihovní katalogy vždy neobsahují rozpis obsahu díla.
Uvádíme záznam publikace:
Double sin = Dvojí hřích / Agatha Christie ; [z angličtiny přeložil Lukáš Houdek]. Vyd. v dvojjazyčné verzi 1. Praha : Garamond, 2011. 163 s. ; 18 cm. (Bilingua crimi). ISBN 978-80-7407-096-9.
Obsahuje: Double sin = Dvojí hřích -- Sing a song of sixpence = Šestáková písnička -- SOS
Co se týče pouze českého vydání, povídková kniha "Potíže v zálivu Pollensa" vyšla jako soubor také poprvé, nicméně povídky "Záhada na regatě" a "Druhý gong" byly již předtím publikovány v antologii Muž v mlze (překlad Jan Zábrana, vyšlo v Odeonu v roce 1977 a 1987).
Potíže v zálivu Pollensa / Agatha Christie; [přeložila Edda Němcová]. Vyd. 1.Praha: Knižní klub, 2011. 174 s. ; 21 cm. (Agatha Christie). ISBN 978-80-242-3056-6.
Použité zdroje:
* Elektronický katalog Národní knihovny ČR - http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Česká národní bibliografie - http://aleph.nkp.cz/cze/cnb
* Index Translationum - http://www.unesco.org/xtrans/bsform.aspx?lg=0
* Databáze České knihy Svazu českých knihkupců a nakladatelů -  http://www.sckn.cz/ceskeknihy/
* http://www.agatha.cz/
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.01.2012 09:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu