Pořádání příměstských táborů
Text dotazu
Dobrý den, chci se zeptat, jaký rozdíl je v pořádání příměstských táborů oproti běžným táborům. Zajímají mě hlavně ohlašovací povinnosti a ostatní zákonné náležitosti.
Odpověď
Dobrý den,
informace o legislativě, která by měla být brána v potaz při přípravě a pořádání dětských táborů, naleznete např. na adrese http://www.detska-agentura.cz/cz/detska-agentura/zakony-a-vyhlasky/ či http://www.borovice.cz/dokumenty/legislativa/.
Stručně se na svých stránkách k dětským táborům vyjadřuje také MŠMT ČR, viz http://www.msmt.cz/mladez/msmt-a-letni-detske-tabory-1 , kde naleznete také adresy a odkazy na další instituce, které Vám mohou být nápomocné při zodpovídání dotazů k pořádání dětských táborů.
Informace k ohlašovací povinnost naleznete např. na adrese http://www.tabory.ymca.cz/index.php?str=hg0 či http://www.mzcr.cz/Verejne/dokumenty/letni-detska-rekreace-stav-k-31-72012_6612_2003_5.html, kde je přímo citována i část zákonu k tomuto se vztahující (§ 8 odst. 3 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů).
Z uvedených zdrojů se zdá, že příměstské tábory nemají své specifické podmínky.
Pro podrobnější informace či v případě nejasností Vám doporučujeme obrátit se na organizace uvedené na stránkách MŠMT ČR, které jsou jistě také relevantnější pro zodpovězení Vašich dotazů.
Zajímavou by pro Vás také mohla být níže uvedená publikace, byť pravděpodobně ne z pohledu legislativy, která se od roku 2007 mohla změnit:
* Špiříková, Ivana a Kačer, Jan. Příměstský tábor. 1. vyd. Brno: Mravenec, 2007. 44 s. Tábor; 30. ISBN 978-80-86994-39-0.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.12.2012 13:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu