plazi, odborná terminologie
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mně, zda byste mi mohli doporučit nějakou knihu ohledně odborné terminologie, která se týká plazů. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, k Vašemu dotazu jsme nalezli pouze jednu publikaci a dva články, které se týkají přímo odborné terminologie plazů:
1) HEGNER, David. Encyklopedický slovník teraristiky a herpetologie. [Úvaly] : Ratio, 2004. 227 s. ISBN 80-86351-08-4.
2) VERGNER, Ivan. 16. herpetologická terminologie. [Část] 1. In: Akvárium terárium. -- ISSN 0002-3930. -- Roč. 37, č. 7 (1994), s. 30-31.
3) VERGNER, Ivan. Herpetologická terminologie. [Část] 2. In: Akvárium terárium. -- ISSN 0002-3930. -- Roč. 37, č. 8 (1994), s. 29.
Následující dokumenty jsou většinou zaměřeny na obratlovce nebo celou říši zvířat, ale obsahují terminologický slovníček. S největší pravděpodobností budou obsahovat také výrazy týkající se plazů:
4) SETFORD, Steve.  Hadi a ostatní plazi. Praha : Slovart, 2001. ISBN 80-7209-333-9.
5) OPATRNÝ, Evžen. Slovníček odborných termínů z vertebratologie. Olomouc : Univerzita Palackého, Přírodovědecká fakulta, 2000. 67 s. ISBN 80-244-0059-6.
6) ANDĚRA, Miloš. Fauna. Praha : Libri, 2003. 367 s. ISBN 80-7277-162-0.
7) Ottova obrazová encyklopedie - Zvířata. Praha: Ottovo nakladatelství, 2006. 608 s. ISBN 80-7360-388-8.
8) Svět zvířat : velká obrazová encyklopedie. Říčany : Junior, c2006. 399 s. ISBN 80-7267-282-7.
9) Zvířata světa [elektronický zdroj]. I, Obratlovci. České Budějovice: Šídling SW, c1996. -- 1 elektronický optický disk (CD-ROM) : zvuk., barev. ; 12 cm.
Resumé: Originální fotografie z celého světa, videa, databáze informací, systematické třídění, odborný slovníček, mapy výskytů, testy znalostí, pexeso, puzzle.
Všechny uvedené publikace je možné vyhledat v elektronickém katalogu Národní knihovny - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), záznamy článků potom můžete dohledat v bázi ANL - Články v českých novinách časopisech a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl). Pokud navštěvujete jinou než Národní knihovnu, dostupnost uvedených dokumentů si můžete ověřit v katalogu knihovny, kterou využíváte, nebo pomocí souborných katalogů i v dalších knihovnách - Souborný katalog ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc) nebo souborný katalog SKAT (http://www.skat.cz).
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2008 09:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu