písmo, vznik
Text dotazu
Dobrý den, můžete mi, prosím, doporučit knihu o vzniku písma. Děkuji.
Odpověď
Zasíláme údaje o několika knihách, které pojednávají o vzniku písma a souvislostech:
5000 let písma / Béla Kéki ; [z maď. přel. Pavla Ziegová]. -- 1. vyd.. -- Praha : Mladá fronta, 1984. -  148 s. : obr., fot. (některé barev.), tb. a ukázky růz. písem ; 20 cm
Přehled vývoje písma / Marie Marečková. -- 1. vyd.. -- Brno : Masarykova univerzita, 2005. -- 88 s. : il., faksim. ; 21 cm
Stručný vývoj písma / František Čapka, Květoslava Santlerová. -- 1. vyd.. -- Brno : Masarykova univerzita, 1994. -- 51 s. : ukázky písem ; 26 cm
Vývoj písma v kostce / František Čapka, Květoslava Santlerová. -- 1. vyd.. -- Brno : Učebnice a knihy, 1994. -- 91, [23] s. : il., fot. ; 21 cm
Svědkové tisíciletí / Viktor Dračuk ; Z ruš. přel. Richard Škvařil ; Obr. materiál uspoř. a popisky opatřila Dagmar Vojířová ; Tabulky a kresby Jane Clayová ; Fot. Pavel Šust... [aj.]. -- 1. vyd.. -- Praha : Lidové nakladatelství, 1985. -- 169 s. : obr., fot., tb. ; 20 cm
Co zavinil Gutenberg : O písmu a o tisku / Ludvík Souček ; Výběr il. [autor] a Michal Kudělka ; Fot: Pavel Štecha. -- 1. vyd.. -- Praha : Albatros, 1975. -- 76, [3] s. : [16] s. obr. a barev. fot. příl. ; 8°
Poslední kniha je určena pro mládež.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.02.2008 16:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu