Pauza na spaní
Text dotazu
Dobrý den, někde jsem zaslechla, že i i nás měli v
minulosti úředníci v rámci pracovní doby pauzu na spaní. Je to pravda?
Existuje na toto téma nějaká literatura?
Odpověď
Dobrý den,
bohuzel jsme v nasich dostupnych zdrojich nenasli zadnou zminku o tom, ze by urednici v ramci pracovni doby meli mit pauzu na spani. V prubehu let vysly pameti ruznych spisovatelu, kteri byli v urcitem svem veku povolanim urednik a vzpominky na tuto eru zivota popsali (J.S.Machar: Tricet roku, 1931; Ignat
Herrmann: Ze stare Prahy, 1970; Frantisek Joklik: Justicni pomery rakouske, 1899). System Kramerius, pristupny na www.nkp.cz obsahuje v digitalni podobe napr. Cesky casopis historicky, 1994, c.roc. 92, cis.3 nebo Samospravny obzor z 31.3.1903, kde jsou zminky o pracovnich pomerech uredniku, ale o pauzach na spani tam neni zadna zprava. Je mozne, ze v nekterych cislech podobnych casopisu nebo knih je zivot uredniku popsan a problematika, ktera Vas zajima, je tam uvedena. Klicova nebo predmetova hesla ale v tomto zneni nejsou. Byla by nahoda, kdybychom na to nekde v textu prisli. Smyslem sluzby Ptejte se knihovny neni procitat nebo prolistovavat knihy, ale pouze doporucit literaturu k dane problematice vetsinou prave podle klicovych slov.
Doporucuji obratit se jeste se svym dotazem na knihovnu Pravnicke fakulty UK knihovna.prf.cuni.cz, kde by mohli nejake informace podchyceny.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.04.2010 08:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu