Paul Nather
Text dotazu
Ve kterých letech žil Paul Nather znojemský fotograf?
Odpověď
Dobrý den,
omlouváme se, ale rok narození tohoto znojemského fotografa se mi bohužel nepovedlo v dostupných zdrojích dohledat. Jisté však je, že Paul Nather zemřel roku 1926.
Použité zdroje
KLIMTOVÁ, Miloslava. Fotografové Znojma a Podyjí - Paul a Karel Nather. Klimtová, Miloslava. In: Ročenka Státního okresního archivu ve Znojmě. 2004. Znojmo: Státní okresní archiv ve Znojmě (2004,) s. 44-47.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Znojmo
Knihovna
Datum zadání dotazu
05.06.2017 23:18
Jan Pešula (Wikipedista:Sapfan) píše:
Čtvrtek 08.06.2017 21:01
Pokud Vás to ještě zajímá, podařilo se mi najít další informace: Fotograf Paul Nather se narodil 26. 5. 1865 v Krnově a zemřel 13. 6. 1926 ve Znojmě.
Použité zdroje:
1. Znaimer Wochenblatt, 16.06.1926, roč. 77, č. 48, s. 2, http://www.digitalniknihovn[…]87ec-11e3-bbb0-5ef3fc9bb22f
2. Moravský zemský archiv, Matrika zemřelých Znojmo - sv. Mikuláš 15055, s. 747, http://actapublica.eu/[…]/?strana=374 (pozor, datum narození je nepřesné)
3. Zemský archiv v Opavě, Matrika narozených N • inv. č. 838 • sig. Kr I 32 • 1859 - 1867 • Krnov, s. 351, http://vademecum.archives.c[…]5-0050568c0263&scan=353 (je to jediný téhož jména v daném městě a roce; viz též záznam v indexu narozených - http://vademecum.archives.c[…]55-0050568c0263&scan=95 )
Kdyby Vás zajímaly další informace, tak můžete zkusit vyhledávat v digitalizovaných znojemských novinách, např. Znaimer Wochenblatt ( http://www.digitalniknihovn[…]84ab-11e2-b238-005056827e52 popř. http://anno.onb.ac.at/cgi-content/anno?aid=zwb ) nebo Znaimer Tagblatt ( http://anno.onb.ac.at/cgi-content/anno?aid=ztb ); vesměs to jsou ale jen drobné poznámky, jak se něčeho účastnil nebo na něco přispěl. Ve Znaimer Wochenblatt z 23.06.1926 se dočteme, že jeho syn Richard Nather působil jako klavírista v Moravské Ostravě a zemřel tam 18.06. téhož roku, krátce po svém otci, ve věku 28 let ( http://www.digitalniknihovn[…]87eb-11e3-aa9f-5ef3fc9ae867 ). Ale to jen na okraj.
Děkuji znojemské knihovně za nalezení roku úmrtí (byl to dobrý odrazový můstek) a přeji tazateli hodně zdaru při případném dalším výzkumu.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu