Obec Nové Dvory u Opařan (Táborsko).
Text dotazu
Prosím o informace z historie obce Nové Dvory u
Opařan (Táborsko).
Odpověď
Dobry den,
zda se, ze historie vesnice Nove Dvory u Oparan nebyla zatim podrobne zpracovana.
Existuji zdroje, ktere uvadi historii samotneho mestecka Oparany: napr.:
* Pruvodce po Cechach, Morave, Slezsku : Taborsko. Praha: S & D, 2006
* Bahlcke, J. - Eberhard, W. - Polivka, M.: Lexikon historickych mist Cech, Moravy a Slezska. Praha: Argo, 2001
* http://www.oparany.cz
Studie Martina Dohnala Vesnicka sidla a kulturni krajina na Taborsku v 15. - 19. stoleti (vydana Etnologickym ustavem Akademie ved CR v Praze, v r. 2006) pojednava obecne o rozvoji vesnic na Taborsku, ovsem informace konkretne o Novych Dvorech u Oparan v teto knize chybi.
Mozna by Vam byla pomocna prace:
Hejna, J.: Pameti statku Oparanskeho, Podboranskeho, Dobronickeho a Stadleckeho. Tabor:J. Hejna, 1885 (tato kniha se nachazi ve fondech Narodni knihovny, Knihovny AV CR v Praze - http://www.knav.cz , i Jihoceske vedecke knihovny v Ceskych Budejovicich -http://www.cbvk.cz)
Kazdopadne bychom Vam doporucili obratit se na Regionalni oddeleni Jihoceske vedecke knihovny v Ceskych Budejovicich (http://www.cbvk.cz/index.phplang=CZ&s=ctenari&pg=sluzby#region; e-mail: region@cbvk.cz), jehoz pracovnici maji jiste pristup k vice zdrojum tykajicim se oblasti Jihoceskeho kraje.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.05.2008 17:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu