norma ISO 690:2010
Text dotazu
Dobrý den,
je někde k dispozici český překlad normy ISO 690:2010?
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
pokud jde o Národní Knihovnu, uvedenou normu máte možnost v tuto chvíli prostudovat ve studovně Knihovnické literatury. Momentálně - v letním provozu - je studovna otevřena úterý a čtvrtek od 9 do 18 hodin, http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page=04_knihovna_knihovnicke_literatury.htm.
Na internetové adrese http://www.citace.com/ jsou uvedeny následující informace :
V dubnu 2011 byla zveřejněna nová norma ČSN ISO 690. Vzhledem k některým rozporům bylo nutné zaujmout určité stanovisko a pokusit se o jednotný výklad normy. Olga Biernátová a Jan Skúpa vytvořili dokument, který je v této chvíli připomínkován odborníky na citace z ČR. Do procesu se zapojili:
Eva Bratková, Linda Jansová, Dagmar Čerňová, Věra Anthová, Jiří Kratochvíl, Petr Sejk a Martin Krčál. Garanci nad textem převzal portál Citace.com a dokument bude ke stažení na našich stránkách v průběhu července 2011. Po jeho zveřejnění provedu postupnou úpravu systému tak, aby nová norma byla zakomponována do začátku podzimního semestru 2011.
Připravujeme výklad normy a implementaci do Citace.com.
doporučené odkazy :
http://www.ikaros.cz/co-prinasi-treti-vydani-mezinarodni-normy-iso-6902010
http://shop.normy.biz/d.php?k=87858
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.10.2011 08:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu