největší hrad Evropy
Text dotazu
Jaký je prosím největší hrad v Evropě,hrad v Salzburgu?
Odpověď
Soudy a názory na to, jaký hrad je největší v Evropě a na světě se různí, většinou je ale uváděn Pražský hrad. Podle knihy:
Kochánek, Ladislav, 1926-1996
444 pražských nej, unikátů a kuriozit / provází Ladislav Kochánek ; [fotografie Zdeněk Helfert ... et al. ; plány a typografie panoramatických pohledů Karel Zpěvák]. -- 1. vyd.. -- Praha : Odeon, 1993 (Praha : Polygrafia). -- 243 s. : il. (většinou barev.), portréty, plány ; 25 cm ISBN 80-207-0448-5 (brož.)
je Pražský hrad největším obývaným hradem na světě (odkaz na Guinnessovu knihu rekordů). Podle internetové Guinnessovy knihy (http://www.guinnessworldrecords.com/), zadáte-li dotaz: castle, je největším obývaným hradem anglický Windsor, Pražský hrad je uveden jako největší historický, středověký hrad. Je asi otázkou, co znamená obývaný; svou plochou je Pražský hrad větší než Windsor.
LARGEST INHABITED CASTLE
The royal residence of Windsor Castle at Windsor, Berkshire, UK, is originally of 12th-century construction and is in the form of a waisted...
more
LARGEST ANCIENT CASTLE
The largest ancient castle in the world is Prague Castle in Prague, Czech Republic, built in the 9th century. It is an oblong irregular polygon with... more
Různé názory na věc najdete na internetu, když ve vyhledávači (např. www.google.com) zadáte the biggest castle nebo the largest castle. I zde se ale často objevuje Pražský hrad.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.01.2008 12:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu