Název knihy o Paterovi ?
Text dotazu
Dobrý den, mám na Vás velkou prosbu.
Před patnácti lety jsem četla knihu, myslím, že od českého autora a pánou Paterovi, kterému byla učiněna jediněčná nabídka, aby odcestoval do města zaslíbeného, kde vše fukguje jak má, každý pracuje jak může a dostává se mu čeho potřebuje. Samozřejmě dojde ke zvratu.
Kniha je úchvatná, leč utopistická. Prosím, jak se jmenuje. PŘEDEM MOC DĚKUJI.
Odpověď
Dobrý den,
v románu Země snivců se objevuje Klaus Patera, zakladatel a vládce Snové říše, kde "Všechno spočívá na maximálně produševnělém životě; strasti a slasti současníků jsou snivcům cizí." Vypravěč, Paterův bývalý spolužák, je pozván k přesídlení do této země, o jejímž rozpadu kniha pojednává.
Autorem je Alfred Kubin, rakouský kreslíř a spisovatel, narozen 1877 v Litoměřicích, zemřel 1959.
Zdroj:
- KUBIN, Alfred. Země snivců: fantastický román. Vyd. 4., V Dokořán 1. Praha: Dokořán, 2009. 225 s. ISBN 978-80-7363-213-7.
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000061638&local_base=AUT
http://neviditelnypes.lidovky.cz/zeme-snivcu-aktualne-po-sto-letech-d5w-/p_scifi.asp?c=A090712_232829_p_scifi_hpe
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.12.2012 09:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu