národní buditelka
Text dotazu
Prosím o uvedení kontaktu na biografii a dílo 1.české národní buditelky Anny Vlastimily Růžičkové.
Odpověď
Dobrý den ,
Anna Vlastimila Růžičková žila v letech 1824-1869 a  je autorkou jedné sbírky básní,záznam o knize uvádíme níže :
Č.záznamu: 000886281]
Básně Anny Vlastimily Růžičkové. -- V Praze : Tisk a náklad Jar. Pospíšila, 1859. -- 95 s. ; 15 cm.
Záznam je z báze NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz,
Dále zasíláme biografické informace z World Biografical Information System , http://db.saur.de/WBIS/basicSearch.jsf,
Růžičková, Anna Vlastimila, 1824-1869, spisovatelka Zdroje :
Cesky biograficky archiv a Slovensky biograficky archiv (CSBA) Jungmann, Josef: Historie literatury české : aneb saustawný přehled spisů českých s krátkau historií národa, oswícení a jazyka. - 2. vyd. - Praha : Řiwnáč, 1849 Doucha, František: Douchův Knihopisný slovník česko-slovenský : Seznam knih, map, obrazů a hudebnin 1774-1864. - Praha : Kober, 1865 Slovník naučný / Redaktor: Frant. Lad. Rieger. - Praha : Kober & Markgraf, 1860-1890. - 12 dílů Wurzbach, Constant von: Biographisches Lexikon des Kaiserthums Österreich : enthaltend die Lebensskizzen der denkwürdigen Personen, welche 1750 bis 1850 im Kaiserstaate und in seinen Kronländern gelebt haben / von Constant v. Wurzbach. - Wien : Zamarski [et al.], 1856-1891. - 60 Bde Ottův slovník naučný : illustrovaná encyklopedie obecných vědomostí. - Praha : Otto, 1888-1909. - 28 dílů Masarykův slovník naučný : lidová encyklopedie všeobecných vědomostí. - Praha : "Československý kompas", 1925-1933. - 7 dílů Vopravil, J.: Slovník pseudonymů v české a slovenské literatuře / zpracoval J. Vopravil. - Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1973
Doporučený odkaz :
http://abart-full.artarchiv.cz/osoby.php?IDosoby=69677
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.01.2014 17:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu