Myši patří do nebe
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu, odkaz na recenze díla Ivy Procházkové - Myši patří do nebe.
Podle Slovníku české literatury po roce 1945 jsem si na toto dílo našla pouze dvě recenze z knižních publikací.
Děkuji za další případné odkazy.
Odpověď
Dobrý den,
recenze na literární díla můžete nejsnáze vyhledat především ve dvou online zdrojích:
* článková báze ANL - články v českých novinách, časopisech a sbornících (volně dostupné na adrese http://aleph.nkp.cz/F/), články evidované od r. 1991
* databáze Ústavu pro českou literaturu AV ČR - databáze jsou volně dostupné na adrese http://www.ucl.cas.cz/cs/databaze/bibliograficke-databaze
Báze ANL:
* Šubrtová, Milena. Patří myši do nebe?. Ladění, 2010, 15 (20)(3), s. 45-[46]. ISSN 1211-3484.
Recenze na: Procházková, Iva. Myši patří do nebe. -- Praha : Albatros, 2006
* Šubrtová, Milena. Patří myši do nebe?. Ladění, 2006, 11 (16)(3), s. 13-14. ISSN 1211-3484.
* Matouš, Kryštof. Nebe je bezva, ale jenom na chvíli. Host, 2006, 22(10), s. 112. Zlatý máj 2006, s. 112. ISSN 1211-9938.
Recenze na: Procházková, Iva. Myši patří do nebe : --ale jenom na skok. -- Praha : Albatros, 2006. -- ISBN 80-00-01558-7
Ústav české literatury AV ČR - Bibliografie české literární vědy (1961 - červenec 2012):
* Provazník, Jaroslav. Pro děti .In: Lidové noviny. - Roč. 19, č. 163 (15. 7.), příl. Orientace, s. 6. - 2006
Recenze. Myši patří do nebe [próza] / Iva Procházková. - Praha : Albatros
* Čeňková, Jana. Iva Procházková, Myši patří do nebe. In: A2. - Roč. [2], č. 34 (23. 8.), s. 28. - 2006
Recenze v rubrice Knihy. Myši patří do nebe [próza] / Iva Procházková. - Praha : Albatros, 2006. - 103 s.
* Horáčková, Alice. Báječné knížky nejen pro děti. In: Mladá fronta Dnes. - Roč. 18, č. 89 (16. 4.), s. B6. - 2007
Soubor recenzních glos, představující knihy nominované na cenu Magnesia Litera v kategorii dětská literatura. Myši patří do nebe [kniha pro děti] / Iva Procházková # Tomáš Garrigue Masaryk [kniha pro děti] / Renáta Fučíková # Kouzelný svět Gabriely [kniha pro děti] / Pavel Brycz
* Horáčková, Alice. Českou knihu roku napsal Rumun. In: Mladá fronta Dnes. - Roč. 18, č. 94 (23. 4.), s. B6. - 2007
Článek, podávající přehled knih a osobností, oceněných cenou cenu Magnesia Litera. Peníze od Hitlera [román] / Radka Denemarková # Oblast ticha [sbírka básní] / Stanislav Dvorský # Myši patří do nebe [kniha pro děti] / Iva Procházková # Slabost pro každou jinou pláž [próza] / David Zábranský
* -kul-. Kniha roku je z Rumunska : Překvapivé rozhodnutí poroty cen Magnesia Litera. In: Týden. - Roč. 14, č. 17 (23. 4.), s. 90. - 2007
Článek, podávající přehled knih a osobností, oceněných cenou cenu Magnesia Litera. Peníze od Hitlera [román] / Radka Denemarková # Oblast ticha [sbírka básní] / Stanislav Dvorský # Myši patří do nebe [kniha pro děti] / Iva Procházková # Slabost pro každou jinou pláž [próza] / David Zábranský # Grandhotel [próza] / Jaroslav Rudiš
* V Německu známější než doma : V Česku dělala uklízečku, v zahraničí dostává ceny. In: Mladá fronta Dnes. - Roč. 20, č. 42 (19. 2.), příl. Magazín Dnes (č. 7), s. 61. - 2009
Portrét spisovatelky I. Procházkové, zaměřený zejm. na její tvorbu pro děti. Myši patří do nebe [próza pro děti] / Iva Procházková # Únos domů [próza pro děti] / Iva Procházková
* Malý princ není pro děti : Beseda o podobách a proměnách literatury pro děti a mládež. Diskutovali Viola Fischerová, Iva Procházková, Ivan Binar, Martin Reissner ; Připravil Martin Reissner. In: Host. - Roč. 25, č. 10 (10. 12.), s. 8-14. - 2009
Přetisk diskuse o literatuře pro děti a mládež. Doplněno o biograficko-bibliografické poznámky o účastnících diskuse. Myši patří do nebe [próza pro děti] / Iva Procházková # Bibiána píská na prsty [próza pro děti] / Ivan Binar # O Dorotce a psovi Ukšukovi [próza pro děti] / Viola Fischerová # Malý princ [próza] / Antoine de Saint-Exupéry
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.03.2014 18:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu