Místní pověsti Mělnicka a Kokořínska
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych zjistila, jaké vyšly knihy
místních pověstí Mělnicka a hlavně Kokořínska.
Odpověď
Dobrý den,
v elektronickém katalogu Národní knihovny ĆR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) a Souborném katalogu ČR jsme k Vašemu dotazu nalezli pouze dvě publikace, obě se týkají pověstí Kokořínska:
* CINIBULK, Josef B. Kokořín, starý hrad český: Jeho historie, pověsti a
zajímavosti: Kokořín obnovený. Praha: nákl. vl., 1920 (R. Březina). 111 s. :
barev. obr. příl. ; 8°
* DOLEŽALOVÁ, Jiřina; UZEL, Karel. Máchův kraj - Kokořínsko. Praha: Regia, 2007. 207 s. : il. ; 22 cm. ISBN 978-80-86367-64-4.
* české pověsti * Kokořín-oblast (Česko) -- dějiny * Máchovo jezero-oblast
(Česko) -- dějiny * Máchův kraj (Česko) -- dějiny
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200707/contents/nkc20071726804_1.pdf
Pověsti a legendy Mělnicka a Kokořínska by také mohly být zahrnuty do
následujících publikací:
* HULPACH, Vladimír. Báje a pověsti z Čech a Moravy. Střední Čechy. Praha :
Libri, 2002. 175 s. ; 21 cm. ISBN 80-7277-091-8.
* LEV, František. Středočeské pověsti. Český Těšín : Agave, 2002. 365 s. :
il. ; 22 cm. ISBN 80-86160-74-2.
* MORAVEC, Otakar. Dávno-nedávno, daleko-nedaleko: pohádky, pověsti a
šibaliny středních Čech. Praha: Středočeské nakladatelství a knihkupectví,
1985 (Liberec : SG 01). 136 s. : obr. (většinou barev.) ; 26 cm.
* Tajemný hlas minulosti: pověsti ze středního Polabí / sebral a poznámkami
opatřil Jiří F. Musil. Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2002. 149
s. : il. ; 21 cm. -- (Mythologie. Texty ; sv. 4). ISBN 80-7106-489-0.
* Truhlice pověstí a starých příběhů Středního Polabí / shromáždil a upravil
Bohumil Tuzar. Nymburk: Vega-L, 2009. 427 s. : il., faksim. ; 21 x 23 cm.
ISBN 978-80-87275-12-2.
* Čert a mlynář: pověsti z Polabí / [na motivy lidových pověstí napsal]
Oldřich Lichtenberg; [ilustrace Jaroslav Dodal]. [Praha] : Arcadia Art
Agency, 2008. 91 s.: barev. il. ; 31 cm. ISBN 978-80-903418-1-4.
* VOKOLEK, Václav. Posvátná místa středních Čech: neznámé Čechy. Praha :
Mladá fronta, 2009. 259 s. : il. (většina barev.) ; 18 x 24 cm. ISBN
978-80-204-2079-4.
* střední Čechy * posvátná místa * poutní místa * posvátné hory * posvátné
stromy * pohanství * křesťanství * památky * sakrální památky * kostely *
poutní kostely * baziliky * kaple * sochy * legendy *
* VOKOLEK, Václav. Posvátná místa středních Čech. II. díl: neznámé Čechy /
Václav Vokolek ; fotografie Malvína Nálevková. Praha: Mladá fronta, 2010.
291 s. : il. (většina barev.) ; 18 x 24 cm. ISBN 978-80-204-2147-0.
* střední Čechy (Česko) * historie * posvátná místa * památky * sakrální
stavby * kláštery * chrámy * kostely * synagogy * hřbitovy * sochy * jeskyně
* studánky * legendy *
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.06.2010 08:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu