Metodika informačního auditu organizace
Text dotazu
Dobrý den,
můžete mi, prosím zjistit, jaké zdroje (odkaz na nějaký dokument či
elektronický zdroj) se zabývají metodikou informačního auditu organizace?
Konkrétně jde o metodiku SPRING.
Odpověď
Dobrý den,
metodu SPRING jsme nenalezli, zmiňovaná je však metodika SPRIG:
* http://www.ikaros.cz/informacni-audit-%E2%80%93-cesta-k-rozvoji-znalostni-organizace
* http://www.sprig.cz/main.php?page=./infoaudit/audit_nabidka
* http://www.ikaros.cz/audit-internetove-prezentace-filozoficke-fakulty-univerzity-karlovy-v-praze-%E2%80%93-zakladni-zjisteni-a-do
* http://si.vse.cz/archive/proceedings/2008/audit-informacnich-systemu-nebo-penetracni-testy.pdf
Obecně o informačním auditu, případně auditu informačního systému pojednávají např. tyto dokumenty:
* http://www.inforum.cz/pdf/2006/Ocko_Petr1.pdf  + http://www.inforum.cz/pdf/2006/Ocko_Petr.pdf
* SVATÁ, Vlasta. Audit informačního systému. Praha : Professional Publishing, 2011. 219 s. ISBN 978-80-7431-034-8.
Záznamy dalších relevantních zahraničních dokumentů můžete nalézt např. v databázích specializovaných na oblast informační vědy - LISA, LISTA, Emerald http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3 a http://www.nkp.cz/project/start.html ), které jsou v NK ČR přístupné pro uživatele s platným čtenářským průkazem.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.10.2011 09:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu