Marquis Who\'s Who (vydavatel)
Text dotazu
Zajímaly by mě informace o americkém vydavateli Marquis Who\'s Who. Vydavatel prezentuje své publikace jako respektovaný zdroj biografických údajů. Nikdy jsem ale o vydavatelství ani o jeho publikacích nneslyšela. Můžete mi prosím protvrdit, zda se jedná o seriózního vydavatele? Případně, zda je ve vaší knihovně k dispozici některá publikace zmíněného vydavatele? Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
Marquis je americké nakladatelství zaměřující se na vydávání knih obsahující biografické profily významných postav (historických i současných) ze všech oblastí lidského konání - od obchodu po lékařství
Albert Nelson Marquis vydal svůj první výbor 8.602 významných odsobností již v roce 1899.
Více informací o nakladatelství naleznete na internetových stránkách http://www.marquiswhoswho.com/
Ve fondu Národní knihovny naleznete např. následující tituly (zdroj: NKC-Online katalog Národní knihovny ČR http://sigma.nkp.cz/F/):
Who was who in America. -- Chicago : Marquis Who's Who, [1966]-[1994]. -- 12 sv.
Who's who in America : a biographical dictionary of notable liwing men and women. -- Revised and reissued biennialy. -- Chicago : A.N.Marquis, 1964. -- sv ; 4°
Who's who in America. -- New Providence, N.J. : Marquis Who's Who, [1899]- . -- sv. ; 31 cm
Who's who in the world. -- New Providence : Marquis Who's Who, [1992]- . -- sv. ; 30 cm
World who's who in Science : A Bibliographical Dictionary of Notable Scientists from
Antiquity to the Present : A Comp. Vol. of The Marquis Biographical Library / Edit. Allen G. Debus ... [et al.]. -- Chicago : Marquis-Who's Who, 1968. -- 16, 1855 s.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.02.2008 11:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu