Manifest poetismu
Text dotazu
Jedná sa o presné znenie Manifest poetizmu autor
Karel Teige vydaný bol 1928 v Devět sil alebo 1927 Teige Svět stavby a
básně . Pre diplomovú prácu na univerzite v Pescare hľadá moja dcera
Odpověď
Dobrý den,
Manifest poetismu Karla Teigeho vyšel mimo jiné i v knize "Avantagarda známá a neznámá", která je v plném textu volně dostupná na stránkách Ústavu pro českou literaturu AV ČR. Obsah knihy s odkazy na jednotlivé kapitoly naleznete na http://www.ucl.cas.cz/edicee/?expand=/antologie/avantgarda/AVA2.
* Avantagarda známá a neznámá. Sv. 2, Vrchol a krize poetismu 1925-1928.
Praha : Svoboda, 1972. s. 557-593.
Jak zmiňujete, Manifest poetismu vyšel v době svého vzniku v časopise ReD v roce 1928 a v 60.letech i ve Výbor z díla Karla Teigeho:
* TEIGE, Karel. Manifest poetismu. ReD : revue Svazu Moderní Kultury "Devětsil". 1928, č. 9, s. 317-336.
* TEIGE, Karel. Svět stavby a básně : Studie z dvacátých let : Výbor z díla 1. Praha : Československý spisovatel, 1966. s. 323-359. (Teige, Karel: Výbor z díla ; Sv. 1).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.01.2010 12:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu