Lidové noviny 1939
Text dotazu
Prosím laskavě o objednání Lidových novin
(vydavatel brno) do všeobecné studovny, stačí mi květen r. 1939. Bohužel se
mi po hodině nepodařilo najít signaturu; ta, která je u´vedena v katalogu
seriály, se nepůjčuje, protože jsou exempláře poškozené a na podle rady jsem
ale nenašla žádný jiný exemplář v generálním katalogu. Prosím laskavě o
pomoc.
Odpověď
Dobrý den,
v naskenovaném katalogu KATIF (http://katif.nkp.cz/) jsou Lidové noviny z roku, který požadujete, dostupné pouze pod těmi signaturami, u nichž je v online katalogu NKC (http://sigma.nkp.cz/F/) uvedeno, že se jedná o poškozený fond, který je uložen v Centrálním depozitáři v Hostivaři a nelze ho pro poškození zapůjčovat. Z těchto důvodů nelze pžadovaný exemplář objednávat a je nutno se obrátit na jinou instituci, která ho má ve svém fondu.
Dle údajů Souborného katalogu ČR -Seriály (http://sigma.nkp.cz/F/) má Lidové noviny ve svém fondu Vědecká knihovna v Olomouci (aktuální údaj z katalogu knihovny, dostupném na http://www.vkol.cz/katalog.htm , říká, že květnová vydání LN z roku 1939 jsou momentálně k dispozici, signatura Vf III 53.438/ 47(1939)KVĚT).
Souborná báze PER- Česká a Moravská periodika (http://www.mzk.cz/katalogy/) dále uvádí jako vlastníka titulu Moravskou zemskou knihovnu v Brně (www.mzk.cz). Noviny jsou dostupné pro prezenční studium na mikrofilmu, květen 1939 naleznete pod signaturou Skř.17-0849.021, popis jednotky: 1939
47 5-6.
Noviny by také mohly být ve fondu Národního muzea, Oddělení časopisů Knihovny Národního muzea (http://www.nm.cz/knihovna-nm/casopisy.php).
Vzhledem k poškození dokumentů některá periodika knihovna nezpřístupňuje, viz. jejich seznam na adrese http://web.nm.cz/knm/csp/blokovane_tituly.doc , LN jsou zde však uvedeny v jiných letech, než je rok 1939.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.07.2008 08:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu