Lexikon obcí
Text dotazu
Potřebuji k zapůjčení Lexikon obcí Země
Moravskoslezské. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
nejsme si zcela jisti, co přesně máte na mysli svým dotazem. Zda chcete vědět, jestli tato kniha existuje, kde a zda si ji můžete půjčit? Jestli si ji můžete půjčit prezenčně či absenčně? Či ještě něco jiného?
Každopádně knihu s názvem Lexikon obcí Země Moravskoslezské, na kterou se ptáte, se nám nepodařilo nikde vyhledat. Domníváme se, že kniha s takovýmto názvem neexistuje.
K Vámi hledanému tématu se nám podařilo vyhledat tyto knihy, které by snad mohly obsahovat informace, které hledáte:
* Statistický lexikon obcí na Moravě a ve Slezsku : úřední seznam míst podle zákona ze dne 14. dub. 1920, čís. 266 Sb. zák. a nař. : vydán min. vnitra a stát. úř. statist. na zákl. výsledků sčítání lidu z 15. února 1921.
(odkaz na záznam v souborném katalogu české republiky caslin: [ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000346343&local_base=NKC ], vždy když si otevřete záznam a kliknete na odkaz lokální záznam, měl by se Vám zobrazit konkrétní záznam v dané knihovně, kde se tento dokument nachází a s ním můžete dále pracovat)
* Historický lexikon obcí České republiky 1869-2005. I. díl, Počet obyvatel a domů podle obcí a částí obcí v letech 1869-2001 podle správního rozdělení České republiky k 1.1.2005 (odkaz na záznam v souborném katalogu české republiky caslin: [ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004938943&local_base=SKC ], kde by tedy měl být obsažen i rok 1930, Morava a Slezsko)
* Historický lexikon obcí České republiky 1869-2005. II. díl, Abecední přehled obcí a částí obcí v letech 1869-2005 (odkaz na záznam v souborném katalogu české republiky caslin: [ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004939065&local_base=SKC ])
* Historický lexikon obcí České republiky 1869-2005. I. díl, Počet obyvatel a domů podle obcí a částí obcí v letech 1869-2001 podle správního rozdělení České republiky k 1.1.2005 ( odkaz na záznam v souborném katalogu caslin: [ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002936904&local_base=SKC ])
* Historický lexikon obcí České republiky 1869-2005. II. díl, Abecední přehled obcí a částí obcí v letech 1869-2005.
(odkaz na záznam v souborném katalogu české republiky caslin: [ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=003247848&local_base=SKC ])
* LODR, Karel. Obyvatelstvo ČSR. podle sčítání lidu z 1.XII.1930. V Horním Růžodole u Liberce : Karel Lodr, 1934.
(odkaz na záznam v souborném katalogu české republiky caslin: [ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000944446&local_base=NKC ]) A další.
Když si otevřete záznamy a rozkliknete si obrázek exempláře, objeví se Vám, jak je možné knihu objednat (jestli ji půjčuje daná knihovna domů, či jen do studovny) Pokud si budete chtít knihu půjčit, musíte mít kartičku čtenáře. Tu můžete mít v jakékoli knihovně v České republice. A pokud se kniha v knihovně, ve které budete mít zařízenou kartičku čtenáře, nevyskytuje, můžete si danou knihu objednat prostřednictvím MVS tedy meziknihovní výpůjční služby v knihovně, kde jste čtenářem.
Dále můžete zkusit vyhledávat sám, buď v Souborném katalogu České republiky http://aleph.nkp.cz/cze/skc, nebo online katalogu Národní knihovny http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, dále např. v České národní bibliografii http://aleph.nkp.cz/cze/cnb, nebo jednotné informační bráně http://www.jib.cz, postupným zadáváním různých předmětových hesel, které odpovídají Vašemu hledanému dotazu. (Např. : sčítání lidu 1930, lexikon obcí, atd.). Případně můžete tato předmětová hesla kombinovat pomocí logických operací AND, OR, apod. To lze dělat, pokud zvolíte možnost pokročilé vyhledávání.
Zdroje:
* Jednotná informační brána: http://www.jib.cz/
* online katalog Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Databáze OCLC FirstSearch : Worldcat:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3#oclc (dostupná z počítačů v Národní knihovně ČR, nebo přes vzdálený přístup, pak je tato databáze dostupná z jakéhokoli počítače s přístupem na internet, po kliknutí na odkaz HAN či shibboleth, po přihlášení pomocí kódu a hesla z kartičky čtenáře Národní knihovny ČR.
* Souborný katalog České republiky: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.12.2012 17:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu