Letectví
Text dotazu
Vše o česloslovensém letetcví v 1.republice a pro roce 1945 - 1989.
Odpověď
Dobrý den, literatury, která se různým způsobem vztahuje k československému letectví, bylo vydáno značné množství. V rámci služby Ptejte se knihovny Vám můžeme nabídnout pouze omezené množství záznamů knih. Doporučuje Vám proto využít volně dostupných katalogů k dohledání další vhodné literatury k tématu.
Vyhledávat můžete v:
Knihy:
* Online katalog Národní knihovny: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc (vyhledávací údaje: letectví česko*; letec* česko* (apod.)
* Českou národní bibliografii: http://sigma.nkp.cz/cze/cnb
* Souborný katalog ČR: http://sigma.nkp.cz/cze/skc
* Jednotná informační brána: http://www.jib.cz/
Periodika:
* Souborný katalog České republiky - Seriály: http://sigma.nkp.cz/cze/skcp
* Katalog PER:
http://aleph.mzk.cz/F?func=BOR-LOGIN&func_option=login-bor&file_name=login-session&local_base=sbp01_per
Články:
* Články v českých novinách, časopisech a sbornících:
http://sigma.nkp.cz/cze/anl
aj.
Vybrané tituly:
* ŠOREL, Václav. Encyklopedie českého a slovenského letectví. 1.vyd. Brno : CP Books, 2005-2008 (díl 1-2), ISBN 80-251-0733-7 (1. díl : váz.), 978-80-251-1979-2 (2. díl : váz.)
* NĚMEČEK, Václav. Československá letadla. 3., přeprac. a upr. vyd. Praha : Naše vojsko, 1983-1984 (2 sv.)
* Češi a Slováci v oblacích. 1. vyd. Plzeň : Mustang, 1993. ISBN 80-85831-02-3.
* RAJLICH, Jiří. Vzduch je naše moře : československé letectví 1918-1939.
Praha : Naše vojsko, 2002. ISBN 80-206-0589-4 (váz.)
* DOUBEK, Oldřich. Ikarové bez legend a bájí. 1. vyd. Praha : Naše vojsko, 1988.
* Letec : čtrnáctideník pro zpopularizování československého letectví :
oficielní orgán Svazu československých pilotů. V Praze : Svaz československých pilotů, 1925-1938.
* SCHNEIDER, Dušan. Osudy letců. 1. vyd. Brno : Doplněk, 1998. ISBN 80-7239-011-2 (váz.)
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.02.2009 15:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu