kontakt na překladatele
Text dotazu
Předpokládám, že níže uvedení překladatelé básní
Otokara Březiny jsou žijící a kontakt na ně potřebujeme z důvodu
předpokládaného zařazení některých jejich básní do připravované vícejazyčné
publikace. Chceme je o tomto záměru informavat a požádat o svolení...
1)Walter Samschule, Němec;2)Helena Voldan, Češka asi žijící v Argentině;
3)Lugi Salvini, Ital; 4)Bela Hep, Maďar;
Odpověď
Dobrý den,
k Vámi uvedeným osobám jsme nalezli následující informace. Bohužel, naše knihovna nedisponuje žádnými speciálními seznamy či databázemi autorů a překladatelů. Prošli jsme tedy dostupné biografické slovníky a databáze, především jsme ovšem využívali internetu, neboť e-mailová spojení či adresy nebývají ve slovnících uvedeny.
Walter Schamschula:
E-mailové spojení můžete nalézt na stránkách:
* http://slavic.berkeley.edu/faculty.html
* http://vcresearch.berkeley.edu/walter-schamschula
Helena Voldán(ová):
kontakt můžete nalézt na internetových stránkách:
* http://krajane.radio.cz/societyDetail.view?id=852
* http://www.mzv.cz/public/4e/b4/a/425095_275553_Argentina22009.doc
Luigi Salvini - již nežijící
narozen 1911, Milano - zemžel 1957, Řím - zdroj: licencovaná databáze: World Biographical Index
* http://www.treccani.it/enciclopedia/luigi-salvini/
Kontakt na překladatele Bélu Hap se nám bohužel nepodařilo dohledat.
Taktéž biografická data francouzského překladatele Michel-Léona Hirsche žádný nám dostupný zdroj neuvádí.
Wester, Ellen Sofia - již nežijící (1873 - 1930)
* licencovaná databáze: World Biographical Index
* http://www.oversattarlexikon.se/artiklar/Ellen_Wester
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.01.2012 15:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu