Knihovna města Olomouce
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych publikaci, kde by byly veškeré informace o Knihovně města Olomouce. Tzn. její charakteristika, poskytované služby, popis knihovního systému, spolupráce s institucemi, granty, zda splňuje standardy veřejných a knih. informačních služeb apod. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, v roce 2005 vyšla informační publikace Knihovna města Olomouce, která částečně obsahuje odpovědi na Vaše otázky:
* [PRUCKOVÁ, Lenka ... et al.] Knihovna města Olomouce. [Olomouc] : Knihovna města Olomouce, 2005. 44 s.
Další informace si můžete vyhledat přímo na stránách KMOL, případně v článcích věnovaných KMOL:
* Knihovní řád - http://www.kmol.cz/knihrad.html
* služby - http://www.kmol.cz/sluzby.html
* katalog v systému Clavius - http://www.kmol.cz/Clavius/baze.htm, obecně o sytému Clavius - http://www.lanius.cz/
Tyto články jsme vybrali z databáze KKL (http://sigma.nkp.cz/cze/kkl) a databáze Regionální články (1992- ) budované ve Vědecké knihovně Olomouc (http://kat.vkol.cz, ve vyhledávacím formuláři si v poli Báze pro vyhledávání zvolte v rolovacím menu možnost Regionální články). V těchto databázích naleznete i další články, při vyhledávání je nutné zadávat i starší název knihovny, který byl platný do 31.12.2002 (Okresní knihovna v Olomouci).
* VESELÁ, Eva. Knihovna s bohatou historií i současností. Místní kultura. ISSN 1211-7994. 2005, roč. 15, č. 7-8, s. 7
* PRUCKOVÁ, Lenka ; DOSOUDILOVÁ, Ivana. RNDr. Lenka Prucková, ředitelka Knihovny města Olomouce.  Kdy-kde-co v Olomouci. ISSN 0323-0244. 2005, č. 9, s. 22-24.
* ONDERKA, Vladimír. Pod olomoucký magistrát přejde více než sto knihoven. Olomoucký den. ISSN 1212-4699. 2002, roč. 13, 15.7.2002.
* ONDERKA, Vladimír. Radnice chce převzít pouze olomoucké pobočky knihovny. Olomoucký den. ISSN 1212-4699. 2002, roč. 13, 1.10.2002.
* MEZNÍKOVÁ, Marie. Okresní knihovna v Olomouci v roce 2001. Naše knihovna.
2002, č. 1, s. 15.
* VITÁSKOVÁ, Anna. Knihovny Olomouckého kraje : Okresní knihovna v Olomouci.
Knihovní obzor. ISSN 1210-5791. 2001, roč. 9, č. 1, s. 15-20.
Nejvíce informací o Knihovně města Olomouce by Vám poskytli přímo pracovníci této knihovny, kontakty naleznete na http://www.kmol.cz/struktura.html.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2008 08:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu