kniha o životě Puškina
Text dotazu
Kdysi dávno... jsem četla velmi pěkný životopis o Puškinovi, žel ,nemám tušení, kdo to z Rusů napsal.Budu velmi ráda, když něco najdete.Snad Ždanov, ale nevím....
Odpověď
Dobrý den,
níže uvádíme přehled několika monografií a románů  pojednávajících o životě A.S.Puškina:
monografie a biografie:
* LOTMAN, Jurij Michajlovič. Puškin. 1. vyd. Praha: Lidové nakladatelství, 1987. 485 s. Kmen; sv. 27.
* VITALE, Serena. Puškinův knoflík. 1. vyd. Praha: Euroslavica, 2008. 334 s. ISBN 978-80-85494-86-0.
* NOVIKOV, Ivan Aleksejevič. Alexander Sergejevič Puškin. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 1952. 118, [3] s. Životy; Sv. 12.
* MEJLACH, Boris Solomonovič. A.S. Puškin: Život a dílo. 1. vyd. Praha: Slovan. nakl., 1951. 235, [1] s. Malá slovanská knihovna; Sv. 21.
romány:
* MARIČ, Marija. Severní záře. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 1956. 558, [5] s. Nástup; sv. 115.
* GROSSMAN, Leonid Petrovič. Zápisky sekundanta: petrohradská kronika roku 1836. Vyd. 1. Praha: Odeon, 1972. 322 s., [18] s. obr. příl. Život a umění; sv. 31.
* GROSSMAN, Viktor Azrijelevič. Arion: [román o A.S. Puškinovi]. 1. vyd. Praha: Československý spisovatel, 1974. 351 s., [9] s. obr. příl. Klub přátel poezie. Výběrová řada.
* TYNJANOV, Jurij Nikolajevič. A.S. Puškin - zrození básníka. Vyd. 2. vyd., V Práci 1. vyd. Praha: Práce, 1977. 530 s. Erb. Zlatá řada.
* NOVIKOV, Ivan Aleksejevič. Puškin ve vyhnanství. 1. vyd. Praha: SNKLHU, 1953. 701, [5] s. Sovětští spisovatelé; Sv. 15.
* TYNJANOV, Jurij Nikolajevič. Puškin: Román. První, autorisované vydání. Praha: Svoboda, 1947. 411-[II] s. Spisovatelé Sovětského svazu; Sv. 12.
* NOVIKOV, Ivan Aleksejevič. Puškin na jihu: Román. V Praze: Za svobodu, 1947. 385 s. Edice Za svobodu. Řada VII; sv. 10.
Knihu s danou tématikou od A. A. Ždanova  se nám v katalozích Národní knihovny ČR dohledat nepodařilo.
V případě, že mezi výše uvedenými knihami nenaleznete tu, kterou hledáte, podívejte se prosím ještě na případné další tituly uvedené v Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, České národní bibliografii: http://aleph.nkp.cz/cze/cnb či Souborném katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc.
Popřípadě zašlete další upřesňující údaje k dané knize (zda jste ji četla v češtině, přibližně před jakou dobou, zda se jednalo o román či odbornou monografie apod. ).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.02.2014 11:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu